6. října 2018 • 21:50

Smoleňák se loučí v Hradci. Z extraligy odchází do Švýcarska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předpoklady se naplnily. Hokejový útočník Radek Smoleňák, který se rozehrával v Hradci Králové, využil nabídky ze zahraničí a po pěti odehraných zápasech se rozhodl odejít. Novým působištěm bývalého reprezentanta se stává Rapperswil Lakers ze Švýcarska. Klub z tamní nejvyšší soutěže oznámil příchod kladenského odchovance na webových stránkách. Podobného řešení využil i zkušený forvard Jiří Novotný, který se před odchodem do Ambri-Piotta nastartoval v Plzni.



Čekání na nové laso ze zahraničí si zpestřil v extralize. Radek Smoleňák vstoupil do nové sezony jako volný hráč vyhlížející lukrativní nabídky. Nespěchal. Nejprve se hráč se zkušenostmi z NHL připravoval s kladenskými Rytíři, kde strávil celé léto. Poté se rozhodl, že se rozehraje ve známém prostředí a na dobu neurčitou posílil hradecký Mountfield, se kterým nastupoval v minulé sezoně. Za Hradec Králové odehrál někdejší reprezentační kapitán pět utkání, ve kterých si připsal tři asistence.

Na Východě Čech ale Smoleňák dlouho nevydržel. Po dvou týdnech projevil zájem o jeho služby nováček z elitní švýcarské soutěže – Rapperswil Lakers. Tým založený v roce 1945 zatím v tamní lize odehrál osm utkání, ve kterých získal pouze tři body za jedno vítězství, a krčí se tak na posledním místě. Bývalý hráč Tampy Bay či Chicaga je tak jistě velice vítanou posilou.

S Rapperswil se Smoleňák dohodl na měsíční smlouvě s možností prodloužení do konce sezony. U svého nového týmu se má hlásit začátkem příštího týdne, ještě v neděli by pak měl odehrát poslední duel za Hradec na ledě Litvínova.

Ve Švýcarsku se Smoleňák potká na ledě s Jiřím Novotným. Mistr světa 2010 se totiž do NLA dostal podobným způsobem. Přípravu na zahraniční kontrakt absolvoval s Plzní, za kterou nastoupil v extralize i Lize mistrů. Po krátké době ale po něm sáhlo Ambri-Piotta, kde hraje útočník Dominik Kubalík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud