6. října 2021 • 22:05

Sparta - Bremerhaven 5:2, přiblížení postupu. Třinec porazil Slovan

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta jako jediný ze tří českých zástupců stále hraje v hokejové Lize mistrů o postup ze základní skupiny. Dnes se mu navíc přiblížila díky domácímu vítězství nad německým Bremerhavenem 5:2. V příštím utkání proti stejnému soupeři tak Pražanům k postupu stačí bod. Třinec, který už postoupit nemůže, se konečně dočkal vítězství. V pátém utkání základní skupiny zdolal v sestavě bez největších hvězd Slovan Bratislava 3:0.



Pražané se do vedení dostali ve 12. minutě, kdy po individuální akci otevřel skóre Doležal. Hosté však bleskově odpověděli zásluhou Andersena, který překonal Saláka o 31 sekund později. Otevřenější obranu využil i Kaše, pro nějž připravil gól přesnou přihrávkou Řepík.

Bremerhaven, v jehož dresu se v Praze představili i Češi Eminger, Dietz a Uher, ale ještě v první třetině odpověděli. Po Doležalově zaváhání a pro Saláka nešťastném odrazu puku od zadního mantinelu srovnal Kinder.

Sparta se mohla zpět do vedení dostat v přesilových hrách, ani jeden ze čtyř trestů soupeře ve druhé části ale nepotrestala. Nejblíže gólu byl 27. minutě Horák. O změnu skóre se postaral až 24 sekund před koncem druhé třetiny Prymula.

Podobně se domácím vydařil i úvod třetí třetiny, když Řepík vystihl chybnou rozehrávku hostů při přesilové hře a Moravčík jeho akci dokončil. Brankář Franzreb počtvrté kapituloval v čase 40:53. Poslední slovo měl obránce Mikliš.

Góly

Domácí: 11:17. Doležal, 13:29. Kaše, 39:36. Prymula, 40:53. Moravčík, 43:50. Mikliš

Hosté: 11:48. Andersen, 18:55. Kinder

Sestavy

Domácí: Salák (Neužil) – Mikliš, Moravčík, Pavelka, Polášek, Dvořák, Jandus, Tomov – Kaše, Horák, Řepík – Thorell, Sobotka, Chlapík – Buchtele, Zikmund, Doležal – Prymula, Vitouch, Konečný.

Hosté: Franzreb (Maxwell) – Moore, Eminger, Dietz, Verlić, Stowasser, Krogsgaard – Urbas, Jeglic, Lutz – Uher, Vikingstad, McGinn – Mauermann, Friesen, Andersen – Reisnecker, Wahl, Kinder.

Rozhodčí

Hradil, Šindel – Lederer, Klouček.

Stadion

Tipsport arena, Praha 7–Bubeneč

Návštěva

3311 diváků

Tabulka skupiny A:

1. Sparta 5 2 2 0 1 14:9 10
2. Bremerhaven 5 3 0 0 2 9:12 9
3. Växjö 5 2 0 1 2 10:8 7
4. TPS Turku 5 1 0 1 3 8:12 4


Třinec bez opor porazil Slovan Bratislava

O výhře Třince rozhodly branky Davida Kofroně, Ondřeje Kovařčíka a Romana Szturce. Čisté konto udržel Ondřej Kacetl.

Český mistr prohrál v předchozích zápasech s Fribourgem (2:6, 3:4) a Leksandem (2:3, 1:3). Oceláři tak dali příležitost hráčům ze svého partnerského klubu a z prvoligového Frýdku-Místku si „vytáhli“ jednoho obránce a šest útočníků. „Kluci to odehráli velmi slušně a věřím, že ještě dostanou příležitost,“ řekl třinecký trenér Václav Varaďa na adresu nových tváří. Pochválil ale celý tým. „Hráli jsme velmi dobře, ať tam byl ten nebo onen,“ podotkl.

Slovan nastoupil kromě dvou zraněných v plné síle a v šestnácté minutě měl blízko k prvnímu gólu. Střelu Harrise ale zastavila v přesilové hře tyč. Skóre se měnilo na začátku druhé třetiny, když Kofroň tečoval nahození Jaroměřského od modré čáry. Třinci vyšel i začátek třetí třetiny. Souhru bratrů Kovařčíkových, kteří vedli elitní řadu, zakončoval Ondřej po pasu Michala do prázdné branky. Domácí ještě využili v 50. minutě svou jedinou přesilovou hru. Trefil se z levého kruhu Szturc, který je ve Frýdku-Místku s pěti góly nejlepším střelcem týmu. Na druhé straně pokryl Kacetl všech 27 střel.

„Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, dobře jsme bruslili a vytvářeli si šance, i když nás hosté zmáčkli hlavně v jejich přesilových hrách. Vytvářeli si v nich nebezpečné příležitosti, ale podržel nás Ondřej Kacetl. Ve druhé třetině měl soupeř malinko víc šancí, ale ustáli jsme to a dali gól. Ve třetí třetině jsme utkání kontrolovali, nepustili je do nějaké vážnější příležitosti a věřím, že jsme zaslouženě vyhráli,“ zhodnotil zápas Varaďa.

Sparta i Třinec zakončí své působení v základní části LM příští týden. Sparta se představí na ledě Bremerhavenu v úterý, Třinec v Bratislavě ve středu.

Góly

Domácí: 23:04. Kofroň, 40:34. O.Kovařčík, 49:47. Szturc

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kacetl (Mazanec) – Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, J. Michálek, Zahradníček, Matyáš – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Roman – Dravecký, Matěj, M. Daňo – D. Kofroň, Szturc, Christov – Ramik, Peterek, Martynek.

Hosté: Gudlevskis (Beke) – Golian, MacKenzie, Sersen, Gachulinec, Maier, Valach, Štajnoch, Beňo – Takáč, Harris, Fominykh – Yogan, Rapuzzi, Jääskeläinen – Sukeľ, Zigo, Urbánek – Lukošík, Preisinger, Kundrik.

Rozhodčí

Šír, Kika – Svoboda, Hynek

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

1977 diváků

Tabulka skupiny F:

1. Fribourg-Gottéron 5 5 0 0 0 22:9 15
2. Leksand 5 4 0 0 1 17:13 12
3. Třinec 5 1 0 0 4 11:16 3
4. Slovan Bratislava 5 0 0 0 5 7:19 0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud