5. října 2022 • 22:15

Velká vlaková loupež Hradce! Vybílil Berlín a v Lize mistrů postupuje dál

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdybyste sázeli podle soupisek, naložíte asi dost peněz na Spartu s Třincem, že v hokejové Lize mistrů něco předvedou. Oba bohaté celky ale vybouchly, ani jeden nepostoupil ze skupiny. Uspěl ten třetí vzadu, Mounftield jde dál jako jediný tým extraligy. Zmírnil české fiasko, postaral se o jedinou radost. Porazil Eisbären Berlín 7:3, takže velká vlaková loupež dopadla znamenitě. „Na tenhle tým jsem hrdý,“ vykládal Jéremie Blain, který vstřelil dva důležité góly.



Předně, v Německu ukázali, jakou váhu přikládají Lize mistrů. V úterý večer si to Eisbären rozdal se San Jose Sharks. Padl 1:3, nešetřil se. „S výkonem svého týmu jsem velmi spokojený. Svedli jsme těžký boj proti San Jose Sharks. Z tohoto zápasu proti týmu z nejlepší ligy světa si můžeme hodně vzít,“ hlásil pyšně trenér Serge Aubin.

Jistě, třeba kopec únavy, protože o den později dorazil po kolejích Mountfield. Hráči i fanoušci jeli speciálem z Hradce do Berlína, mezi fans se promazávaly a ladily hlasivky, tým měl k dispozici lůžkový vůz. Taky se ladil na večer a klaplo mu to. „Nechtěli jsme lidi, kteří s námi vyrazili, zklamat. Stálo je to peníze, udělali si na nás čas a my jim chtěli udělat radost,“ vykládal pak hradecký kapitán Radek Smoleňák.

Německý celek vedl 2:0, vypadalo to, že dlouho se pojede v zavedeném extraligovém režimu. Tedy, že Hradec hrabe, jezdí, střílí, ale nakonec zavrtí hlavou, že to nějakým záhadným způsobem nevyšlo. „Přitom mně připadalo, že jsme lepší celý zápas,“ štvalo i Jéremieho Blaina, že se nic nehýbe. Až do 38. minuty vedl Eisbären 3:1, pak snížil Radek Smoleňák, dva góly vytáhl Blain a Mountfield najednou rozkvetl, jak v extralize ještě ani jednou. „Bylo to bláznivé, nevzdali jsme se a úžasně nás hnali naši fanoušci, kteří ani na chvíli nezůstali ticho, pořád jsme je slyšeli a hodně nám to pomohlo. Slyšeli jsme je pořád, na ledě, na lavičce, v kabině,“ užíval si nakonec Blain velký triumf.

Hradec je v situaci, kdy musel z Česka odletět ruský útočník Nikita Ščerbak a na marodce má aktuálně pět hráčů, z nichž Jordann Perret, Radek Pilař a Filip Pavlík patří mezi klíčové muže sestavy. „Dokázali jsme si, že umíme hrát proti dobrým týmům i bez tolika důležitých hráčů. Kluci, kteří dostali šanci místo nich, makají. Je jen na nás, jak to využijeme teď v extralize,“ dodal Smoleňák.

Utkání skupiny G hokejové Ligy mistrů:

Eisbären Berlín - Mountfield Hradec Králové 3:7 (1:0, 2:2, 0:5)
Branky a nahrávky: 20. Boychuk (Clark), 22. White (Fiore), 34. Boychuk (Mauer) - 28. Veselý (Lalancette, Kalina), 38. Smoleňák (Cingel), 47. Blain (Jergl, Kevin Klíma), 49. Blain, 53. Kevin Klíma (Jergl, Blain), 54. Cingel (Lev, Smoleňák), 60. Jergl (Okuliar). Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Schukies - Gerth, Merten (všichni Něm.). Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 3108.

Sestava Hradce Králové: J. Růžička - Blain, Nedomlel, McCormack, Kalina, Čáp, Jank, Piegl - Veselý, Lalancette, Zachar - Lev, Cingel, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Okuliar - Pajer, Štohanzl, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Tabulka:

1. Frölunda 5 4 0 0 1 27:12 12
2. Hradec Králové 5 4 0 0 1 21:15 12
3. Eisbären Berlín 5 2 0 0 3 19:21 6
4. Grenoble 5 0 0 0 5 11:30 0

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud