9. května 2011 • 07:36

Detroit bojuje o naději, odvrátil i druhý mečbol

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Detroitu odvrátili v 2. kole play off NHL druhý mečbol San Jose, když zvítězili na ledě soupeře 4:3 a snížili stav série už na 2:3. Žraloci přitom v utkání vedli 2:0 a 3:1, Rudým Křídlům se ale v poslední třetině podařilo třemi góly skóre otočit.



Na 3:1 pro San Jose zvyšoval v 54. sekundě třetí třetiny Logan Couture a zdálo se, že už si domácí vítězství a postup do dalšího kola nenechají ujít.

Hned ve 44. minutě ale snížil Jonathan Ericsson a o necelé dvě minuty později vyrovnal Daniel Cleary. O vítězství Detroitu, z jehož sestavy kvůli nevýrazným výkonům vypadl český útočník Jiří Hudler, pak rozhodl šest minut před koncem Tomas Holmström.

Výhra Detroitu je o to pozoruhodnější, že v třetí třetině Red Wings vystřelili jen šestkrát na branku a celkově prohráli na střely 22:42. V brance však měli Jimmyho Howarda, který si připsal 39 zákroků a byl vyhlášen třetí hvězdou večera.

"Když jsme na začátku třetí třetiny dostali gól na 3:1, říkal jsem si, že už další puk prostě pustit nesmím. Kdybychom dostali ještě jeden gól, bylo by po zápase a my bychom měli po sezoně," konstatoval Howard.

"Bylo to s námi nahnuté, ale zase jsme ukázali, jaký má tohle mužstvo charakter a vnitřní sílu," dodal gólman Detroitu, který jen v jediném z pěti zápasů v sérii čelil méně než 37 střelám.

Spoluhráči po zápase pěli na jeho osobu samou chválu. "Myslím, že Howie nám ten zápas dneska vyhrál. Soupeř měl spoustu dobrých šancí, ale on většinu vychytal. V celém play off chytá skvěle," vyjádřil se například autor vyrovnávací branky Danny Cleary.

Žraloci v prvních čtyřiceti minutách dominovali a po třetím gólu v první minutě třetí třetiny by si na vítězství Detroitu vsadil málokdo. "Jenže my se nikdy nevzdáváme," ujistil po utkání kapitán Red Wings Nicklas Lidström.

"Dál jsme bojovali a snažili se dostat puk do jejich sítě. Věděli jsme, že dneska prostě musíme vyhrát, a tak jsme se o to porvali," dodal Lidström.

V kabině San Jose zavládlo po zápase velké zklamání. "Kdybychom přestali hrát a začali jen bránit dvoubrankový náskok, řeknu, že jsme si zápas prohráli sami a že jsme soupeři umožnili vrátit se do utkání. Jenže to nebyl dnešní případ. Vždyť jsme jim v třetí třetině dovolili jen šest střel. Bohužel, tři z nich skončily v brance," shrnul utkání trenér Todd McLellan.

Šestý zápas se hraje v úterý v Detroitu a domácí hokejisté budou potřetí odvracet hrozbu vyřazení. "Určitě podáme lepší výkon než dnes," ujistil trenér Red Wings Mike Babcock.

Západní konference - 5. zápas:

San Jose - Detroit 3:4 (1:0, 1:1, 1:3)
Branky: 18. Setoguchi, 36. Pavelski, 41. Couture - 37. Kronwall, 44. Ericsson, 46. Cleary, 54. Holmström. Střely na branku: 42:22. Diváci: 17.562.
Stav série: 3:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud