17. února 2012 • 06:48

Voráček se gólem podílel na kanonádě Philadelphie, Jágr nehrál

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Český útočník Jakub Voráček přispěl ve čtvrtečním utkání hokejové NHL gólem a asistencí k jednoznačné výhře Philadelphie 7:2 nad Buffalem. Jeho spoluhráč Jaromír Jágr, který ve středu oslavil 40. narozeniny, do zápasu kvůli nemoci nezasáhl.



Flyers sice prohrávali po první třetině o dvě branky, ve druhé části ale odstartovali kanonádu. Soupeři nastříleli čtyři branky, zbývající přidali ve třetí třetině, přičemž Voráček střelou z pravého kruhu zaznamenal šestý gól domácího týmu.

Hlavní hvězdou utkání byl střední útočník Claude Giroux, jenž si připsal pět asistencí a v tabulce produktivity NHL se přiblížil vedoucímu Jevgeniji Malkinovi na rozdíl dvou bodů. "Snad všechno, k čemu jsem se nachomýtnul, skončilo v brance. První třetina nám nevyšla, ale pak všichni kluci hráli skvěle.

Potřebujeme, abychom hráli častěji takhle týmově jako dnes," podotkl Giroux.
Po dvou gólech Flyers vstřelili Maxime Talbot a také Wayne Simmonds, který byl přitom během předzápasového rozbruslení trefen do tváře, kterou v oblasti rtů zdobilo pětadvacet stehů, ztratil několik zubů a cítil se otupělý.

V zápase hrál Simmonds s celoobličejovým krytem, tvář měl nateklou a nemohl vůbec mluvit.

"Je to bojovník. Každý den během nácviku přesilových her schytá hodně ran. Je to úžasný člověk a hráč. Platí svou cenu za to, že chodí do prostoru před brankou, a to je taky důvod, proč je za to odměněn góly," uvedl na jeho adresu brankář týmu Ilja Bryzgalov.

Flyers ho v utkání potřebovali, zvláště, když vedle Jágra jim v sestavě chyběl ještě další útočník James van Riemsdyk (otřes mozku) a zápas nedohráli ani Danny Briere a Tom Sestito.

Vrbata vstřelil devátý vítězný gól v sezoně

Český útočník Radim Vrbata rozhodl gólem o výhře Phoenixu 1:0 na ledě Los Angeles. Mladoboleslavský rodák překonal brankáře Jonathana Quicka v prostřední třetině střelou z pravého kruhu během přesilové hry a stal se třetí hvězdou utkání. Vrbata zaznamenal 27. trefu v sezoně a vyrovnal tím své osobní maximum z ročníku 2007/08.

Jednalo se i o jeho devátý vítězný gól v sezoně, lepší je jen Johan Franzén z Detroitu, který má o jednu rozdílovou branku více.

"Je fenomenální. Je to jeden z nejtalentovanějších hráčů, které máme, a on využívá své schopnosti k tomu, aby pozitivně ovlivňoval výsledky našeho týmu. To už pro nás dělá několik let," uvedl trenér Dave Tippett na adresu svého svěřence, který 19 z 27 branek vstřelil na ledě soupeře.

Phoenix navíc utkání dohrával jenom na pět obránců, protože po pěti minutách hry se zranil Čech Rostislav Klesla. Podle prvních zpráv se jedná o problémy v horní části těla.

"Když jsme o něho přišli a hráli jsme jen na pět beků, museli jsme snažit vytvářet tlak v útočné třetině, abychom odlehčili obráncům. Některá střídání se nám to dařilo výborně. Hráli jsme chytře, bojovali jsme a našli cestu k výhře," dodal Tippett.

Během zápasu došlo i ke čtyřem bitkám, přičemž do jedné z nich se zapojil i Martin Hanzal. Českého útočníka, který si u mantinelu vyšlápnul na Mikea Richardse, vyzval k souboji právě Richards. Aktivnější byl během bitky domácí hráč, nicméně ani jeden z dvojice toho druhého pořádně nezasáhnul a rozhodčí je nakonec po chvíli od sebe oddělili.

Do čtvrtečních zápasů NHL nezasáhli ani čeští obránci Pavel Kubina a Marek Židlický, jejichž jména jsou stále hlasitěji skloňována s výměnou do jiného klubu. Bez Kubiny v sestavě zvítězila Tampa Bay 6:5 v prodloužení nad San Jose a manažer týmu Steve Yzerman uvedl, že český bek zůstane mimo hru, zatímco se ho bude snažit vyměnit.

"Neznamená to ale, že se chceme hráčů zbavovat. Pokud dostaneme odpovídající nabídku, budeme jednat. Získat druhé kolo draftu by pro nás bylo cenné," prohlásil Yzerman k situaci ohledně Kubiny, jenž by se po sezoně stal nechráněným volným hráčem, a tak se klub snaží za něho získat ještě nějakou zajímavou náhradu.

Minnesota bez Židlického, který už zrušil klauzuli ve smlouvě, podle níž nesmí být vyměněn jinam, podlehla doma Winnipegu 3:4 po samostatných nájezdech.

Winnipeg vyhrál i bez Pavelce

Za hosty tentokrát nechytal český brankář Ondřej Pavelec, jehož nahradil Chris Mason a v utkání kryl 22 střel. Hlavním strůjcem výhry Jets byl mladý útočník Evander Kane, který vstřelil dvě branky a ve čtvrté sérii rozhodl penaltový rozstřel.

Hokejisté Chicaga utnuli sérii devíti proher a na ledě New Yorku Rangers zvítězili 4:2. Blackhawks zaskočili vedoucí tým Východní konference v samotném úvodu, kdy si v prvních deseti minutách vypracovali čtyřbrankový náskok.

Výsledky:

NY Rangers - Chicago 2:4 (0:4, 1:0, 1:0)
Branky: 24. Staal, 56. Hagelin - 2. Toews z tr. střílení, 3. Leddy, 4. Sharp, 10. Hossa. Střely na branku: 24:22. Diváci: 18.200.

Philadelphia - Buffalo 7:2 (0:2, 4:0, 3:0)
Branky: 21. a 44. Talbot, 24. a 27. Simmonds, 34. Gustafsson (Voráček), 45. Voráček, 50. Hartnell - 6. Pominville, 10. Vanek. Střely na branku: 35:29. Diváci: 19.725.

Tampa Bay - San Jose 6:5 v prodl. (2:1, 1:3, 2:1 - 1:0)
Branky: 10. a 43. Stamkos, 49. a 65. St. Louis, 20. Purcell, 35. Downie - 2. Couture, 22. Handzuš, 35. Vlasic, 36. White, 55. Wingels. Střely na branku: 25:50. Diváci: 16.819.

St. Louis - NY Islanders 5:1 (2:1, 3:0, 0:0)
Branky: 15. Arnott (Sobotka, Polák), 18. Shattenkirk, 23. McDonald, 29. Perron, 35. Oshie - 1. Nielsen. Střely na branku: 26:27. Diváci: 18.434.

Minnesota - Winnipeg 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky: 8. a 33. Setoguchi, 42. Koivu - 19., 23. a rozhodující nájezd Kane, 44. Burmistrov. Střely na branku: 25:27. Diváci: 19.060.

Dallas - Calgary 3:2 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 10. Burish, 38. Ott, 63. Ribeiro - 20. Iginla, 55. Cammalleri. Střely na branku: 32:27. Diváci: 11.839.

Los Angeles - Phoenix 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka: 36. Vrbata. Střely na branku: 28:21. Diváci: 18.118.

Vladimír Sobotka se tlačí kolem Tye Wisharta. K výhře Blues pomohl jednou přihrávkou.
Vladimír Sobotka se tlačí kolem Tye Wisharta. K výhře Blues pomohl jednou přihrávkou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud