1. dubna 2012 • 08:18

Duda naplno dráždí Kometu. Už ho poznávám, říká Vašíček

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trvalo to, ale plzeňský čertík Radek Duda se přece jen začíná v extraligovém semifinále proti Kometě zavrtávat brněnským hráčům do hlav. Týmu nepřispívá góly tak jako v základní části, tak se vrátil ke svému proslulému stylu hokeje plnému provokací, narážek a důrazu. Ve čtvrtém utkání série v Brně (Plzeň vyhrála 3:2) se mu podařilo i za cenu vyloučení Kometu solidně naleptat.



Dostal za to sice 14 trestných minut, ale nakonec se mohl smát. Brněnští hráči se nechali rychle vytočit, faulovali po odpískání, ztráceli hlavu i pod vlivem nepříznivého stavu.

Brněnský bek Tomáš Malec, který už si pěstmi vyřídil potřebné záležitosti s Michalem Dvořákem v zápase číslo tři, se Dudu pokoušel vyzvat na souboj, ale neuspěl. „To nebudu komentovat,“ reagoval Malec na otázku, zda ho odmítnutí bitky zklamalo. Jakmile totiž došlo na hrozbu šarvátky, Duda jezdil po ledě a tvářil se, že se ho to vůbec netýká. Ale při hře překypoval zaujetím pro každý kontakt, fyzický i slovní.

„On má takové zvláštní průpovídky. My tam po sobě něco zakřičíme, nejen já s ním, ale i další hráči. Je to vyhecované,“ líčil brněnský bek Jiří Vašíček. Přiznal, že Duda se začíná dostávat do své obvyklé ráže a že jeho role je znát. „Začínám ho poznávat. První zápas byl nějaký mrtvý, pomalu se začíná rozjíždět. Ať si říká, co chce. My se pokusíme u nich vyhrát a pak si může Dudlík říkat, co chce,“ usmíval se.

Jeden z nejbizarnějších kousků předvedl Duda na konci druhé třetiny, když ho napřed Brňané naháněli ve vlastním pásmu za pokřikování po brankáři, srazili ho na led a pak se Indián s číslem 69 na zádech pokoušel rozvazovat tkaničku Radimu Bičánkovi. Pak už putoval na trestnou lavici na deset minut.

„Mám zákaz jezdit k Trvajovi. Asi je pan božský. Vychytá dvě nuly a najednou si myslí, že kolem něj budeme našlapovat po špičkách,“ prskal Duda. „Já bojuju proti všem, proti Kometě i proti kocourům v černém. Rozhodčí měří dvěma metry, to mi přijde ubohé,“ líčil. Sám se cítí provokovaný a naháněný po ledě soupeřovými borci.

Dva brněnští hráči se mu ještě cestou na trestnou posmívali, ukazovali mu, ať si jde sednout. Duda neochotně odjel, v jeho započaté práci ale pokračovali spoluhráči a vykoledovali si dvě oplácení po odpískání, za což šla Kometa do tří.

Přidali i na důrazu. Plzeňský obránce Jiří Hanzlík (vlevo) právě skolik Tomáše Svobodu.
Přidali i na důrazu. Plzeňský obránce Jiří Hanzlík (vlevo) právě skolik Tomáše Svobodu.


„On hraje naplno a my se snažíme dělat svoji práci, to patří k play off. Co se řekne na ledě, to tam zůstane. Stupňuje se šarvátky a emoce, ale to k tomu patří,“ říkal Bičánek, který tým po skončení druhé třetiny oslabil seknutím do Václava Pletky. „To byla jasně moje chyba, neudržel jsem emoce. Pletka píchnul do gólmana, já jsem se po něm ohnal, to se nemá stávat. On se tam pak skácel. Co od něho můžu čekat, že jo,“ mračil se kapitán Komety.

Série Plzeň-Kometa může v pondělí skončit nebo může být pořádně dlouhá. Jedno je ale jisté, plná vášní bude až do konce.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud