Pavel Bárta
11. července 2012 • 15:01

Haškův agent je přesvědčen o NHL: Dominik ještě všem ukáže!

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve hře prý zůstalo ještě pět týmů. Z námluv s Buffalem sešlo, ale Ritch Winter vyjednává dál. Haška do zámořské ligy přivedl, zastupoval ho v dobách největší slávy, o českou legendu se edmontonský právník stará i teď, kdy se pokouší o comeback. „Dominik Hašek se do NHL vrátí a všechny ještě překvapí!“ Tak zní jeho předpověď.



Sabres byli největším favoritem. Dominik Hašek s nimi byl dlouho srostlý, jako gólman tam prožil nejlepší léta. Stanley Cupy vyhrával až později s Detroitem, ale na Buffalo má dodnes vazby. Proto nejvíc toužil vrátit se právě tam.

„Vedli jsme dlouhé diskuse, jednali zhruba dva měsíce. Nakonec se ukázalo, že by mu Sabres mohli dát příležitost jen za cenu, že ztratí mladého brankáře Enrotha. A to nechtěli. Rozhodli se jinak, proto jsme se obrátili na jiné týmy, které se ozvaly. Nabízí se víc možností. Pokračujeme s asi pěti dalšími kluby. Uvidíme, kam se to bude ubírat,“ řekl Sportu zástupce Dominatora.

Jakmile se objevily zvěsti, že Hašek plánuje návrat do NHL, ozvalo se podle Wintra hned několik týmů.

Český velikán se však dlouho soustředil především na Bufflo, k němuž má nejpevnější vazby.

„Na Sabres upíral největší pozornost. Má tam spoustu přátel, svůj hokejový program, jako hráč tam zažíval nejlepší sezony. Ale všem dal najevo, že ještě nemá v úmyslu to definitivně zabalit. Cítí se dobře, nejlíp za poslední léta. A ví, že má ještě šanci být v NHL úspěšný. Někoho možná překvapuje jeho věk, ale nikdo nezapochyboval o tom, že když si Dominik Hašek něco usmyslí, tak toho i dosáhne,“ tvrdí jednoznačně Winter.

Třeba do Detroitu se Hašek vracet nechtěl, Evropa taky nepřipadá v úvahu. Zatím si ani nestanovil přesný termín, dokdy by chtěl mít o budoucnosti jasno. Ale určitě by věděl rád co nejdřív dřív. Tréninkové kempy NHL začínají v první polovině září.

„Neřekli jsme si, jestli chceme znát rozhodnutí třeba do konce příštího měsíce. V létě se všechno protahuje, ale nemyslím, že bychom bojovali s časem. Někde to vypadá opravdu dobře, pokud jde o kvalitu týmu, možnosti pomoci mladší jedničce. Některé týmy čekají na jednoho gólmana, jinde by to ještě vyžadovalo výměnu. Musíme čekat,“ naznačuje Winter.

Haškův agent nepochybuje, že se Dominator do NHL vrátí. A odhaduje, že ještě všem ukáže. „Všechny překvapí. Před play off si vybojuje místo jedničky, zachytá si spoustu zápasů. To je moje předpověď!“ hlásí.

Dominik Hašek během online rozhovoru se čtenáři iSport.cz
Dominik Hašek během online rozhovoru se čtenáři iSport.cz

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud