20. července 2012 • 14:26

Nashville se nevzdává, hvězdného beka chce před Flyers udržet

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už teď má jasno o tom, že si vydělá královské peníze. 110 milionů dolarů (asi 2,2 miliardy korun) za 14 let. Ale ještě neví, jestli to bude ve Philadelphii, nebo v Nashvillu. Podle zámořských zdrojů ale Predators udělají všechno proto, aby si kanadského obránce Shea Webera, svého kapitána, udrželi a dorovnali nabídku Flyers. „Je to náš záměr,“ uvedl David Poile, generální manažer Nashvillu.



Kauza Weber je v současnosti v zámoří hitem číslo jedna, o ničem jiném se tolik nemluví a nepíše. Aktuálně se k tomu vyjádřil i Jarrett Bousquet, hráčův agent. A vysvětlil, proč jeho klient neodolal vábení Flyers.

„Situace na trhu se změnila poté, co Suter, jeho parťák z obrany, podepsal třináctiletou smlouvu (na 98 milionů) s Minnesotou,“ uvedl agent. A v tu chvíli mu bylo jasné, že cena jeho klienta, tedy Webera, ještě stoupla. V zámoří má přeci jenom ještě o chlup lepší renomé než Suter.

Proto se s Philadelphií domluvili na smlouvě, která byla ještě o rok delší. „Byla to tak dobrá nabídka, která nešla jen tak přejít,“ okomentoval to agent Bousquet. A proč si ho vyhlédli zrovna Flyers? Potřebují lídra obrany, jenž by nahradil Chrise Prongera. Stávající kapitán se stále potýká s následky po otřesu mozku a není jasné, jestli si hokej vůbec ještě někdy zahraje.

Teď je na tahu Nashville. Má necelý týden na to, aby nabídku dorovnal. V tom případě si Webera udrží. A i když se jedná o tak monstrózní kontrakt, zdá se, že Predators to skutečně učiní. „Ta pravděpodobnost je velmi vysoká, téměř stoprocentní, že Nashville tu nabídku dorovná,“ uvedl někdejší skaut Craig Button, jenž v současnosti pracuje jako analytik televizní stanice TSN.

Ztratit po Suterovi i Webera? To by pro tým, jenž chce v nejbližších letech vyhlásit frontální útok na Stanley Cup, byla velká rána. „Už dříve jsme avizovali, že pokud se objeví jiná nabídka pro Shea, naším zájmem ji bude vyrovnat a udržet ho,“ řekl David Poile, šéf klubu. I novináři z Nashvillu se shodují, že by to měl tým učinit.

Když ne, bitvu vyhrají Flyers. A proč vůbec 26letého beka lákají zrovna Flyers? „Protože tuší, že je jen malým doplňkem k tomu, aby mužstvo posunul o něco výš. Ale už nechce podstupovat to, aby byl v mužstvu, které se znovu od začátku přebudovává,“ okomentoval to hráčův zástupce Bousquet. Právě tuhle přeměnu prožíval v posledních letech v Nashvillu. A kdo ví, třeba v něm zůstane i nadále...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud