4. prosince 2012 • 14:25

NHL: Za jednací stůl možná usedne Crosby. Přizvou i Hamrlíka?

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedá se říct, že by pokračující jednání mezi NHL a hráčskou asociací NHLPA postrádala hvězdný potenciál. Veličiny jako Sidney Crosby a Jonathan Toews budou mezi hráči, kteří se dostaví k rokování na blíže neurčeném místě v New Yorku. Hráčské odbory však neupřesnily, zda kapitáni Pittsburghu a Chicaga patří do šestice hráčů, kteří mají zasednout k jednomu stolu proti šesti vybraným majitelům.



Mezi další kandidáty NHLPA patří údajně George Parros (Florida), Kevin Westgarth (Los Angeles), Ron Hainsey (Winnipeg), Craig Adams (Pittsburgh), David Backes (St. Louis), Mathieu Darche (volný hráč, minulou sezonu Montreal) a Manny Malhotra (Vancouver). Za vlastníky se zúčastní Jeremy Jacobs (Boston), Ronald Burkle (Pittsburgh), Mark Chipman (Winnipeg), Jeffrey Vinik (Tampa Bay), Murray Edwards (Calgary) a Larry Tanenbaum (Toronto).

Schůzky se naopak nezúčastní komisionář NHL Gary Bettman, ani výkonný ředitel NHLPA Donald Fehr. Ale na žádost hráčů budou přítomni i zástupci obou stran, jmenovitě zástupce šéfa ligy Bill Daly a za odbory pravděpodobně právník asociace Steve Fehr.

NHLPA navíc ligu požádala, aby byli přizváni také prostředníci, kteří neuspěli minulý týden v pokusu o usmíření. NHL návrh zamítla s tím, že mediátoři se sami stáhli, protože obě znesvářené strany jsou si natolik vzdálené, že nenašli způsob, jak je vzájemně přiblížit.

Mítink může být dalším pokusem dosáhnout pokroku v jednáních a zachránit aspoň část sezony, která se ocitla téměř v troskách. Výluka NHL trvá už 79 dní a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se v dohledné době mělo začít zase hrát.

Bettman po odchodu prostředníků navrhl, aby se tváří v tvář sešli ti, kterých se spor nejvíc týká, tedy hráči a majitelé. Návrh na účast osobností typu Crosbyho a Toewse naznačuje, že pořád je zájem se k něčemu dobrat.

Ostatní kandidáti za hráče jsou silně zapojeni do práce odborů jako funkcionáři. Ale pár hokejistů se dokonce vyjádřilo ve smyslu, že by mezi šesticí měl sedět Roman Hamrlík, který prostřednictvím deníku Sport vyzval k urychlenému hledání kompromisu a od několika kolegů to pak za svoji upřímnost schytal.

Schůzka hráčů s majiteli může napovědět víc.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud