15. března 2013 • 12:40

Pavelec deptal hvězdy. Gáborík a Richards házeli vzteky hokejkami

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezlomili nad ním hůl. Přes léto boural s alkoholem v krvi, v extralize úplně nezářil, ani start NHL nebyl u Ondřeje Pavelce takový, jaký by si představoval. Ale ve Winnipegu dál českému gólmanovi věřili a vyplatilo se. A hole teď po soubojích tváří v tvář s obrovitým Pavelcem lámou soupeři. Dnes v noci konkrétně Marián Gáborík a Brad Richards. Proč? Přece kvůli Pavelcovi.



Polovina zkráceného ročníku je pomalu za námi a kdo teď bude houfně ztrácet body, ten se bude na play off dívat maximálně na kabelové televizi. Moc dobře to ví i ve Winnipegu, stejně jako ví, že muž, který může otevřít brány k vyřazovací části soutěže, se jmenuje Ondřej Pavelec.

Kladenský rodák v posledních devíti utkáních jen třikrát inkasoval více jak dvě branky a pomohl Jets k šesti výhrám. Nešťastní z něj byli v noci i favorizovaní Rangers, kteří překonali Pavelce jenom jednou, tečí kapitána Callahana.

"Byl to těžký zápas. Rangers mají řadu urostlých hráčů, kteří dokážou před brankou pořádně zatopit, ale myslím, že jsme se s tím dobře vypořádali. Ve třetí třetině jsme pak předvedli skvělý výkon," radoval se po vyhraném zápase Pavelec.

VIDEO: Gáborík se netrefil ze sóla, ani později z nájezdu.

Jets v loňské sezoně scházelo do play off osm bodů a pětadvacetiletý Pavelec ví, proč by letos mohl se svým týmem poprvé vstoupit do bojů Stanley Cup.

"Letos jsme schopni zavřít zápas a udržet skóre, to je největší rozdíl oproti loňskému ročníku. Dnes to bylo po druhé třetině 2:1 a proti týmu jako Rangers není lehké hrát za takového stavu," vysvětloval pro tsn.com proč se Winnipegu tak daří.

Klíč k úspěchu se ale jmenuje Pavelec. Zápas co zápas vytáhne zákrok, který by jiný gólman nedokázal a celému týmu dodá sebevědomí. Tentokrát byl z brankáře kanadského mužstva nešťastný Slovák Marián Gáborík, který na něj nevyzrál v brejku ani při trestném střílení a jeho střelecká bilance z posledních třinácti utkání je jeden gól. Však snajpr také hned po nepodařeném nájezdu rozlámal na střídačce hůl.

VIDEO: Ani Richards na "Pavse" nevyzrál.

A když ve čtyřiatřicáté minutě za stavu 1:1 Pavelec skvěle vyrazil střelu hvězdného Brada Richardse, nastala podobná situace. Naštvaný útočník Rangers už už byl na střídačce napřahnutý i s hokejkou. Kdepak, dneska v noci vyzrát na Pavelece nebyla žádná legrace.

A Winnipeg si může dál snít o účasti v play off.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud