8. července 2013 • 08:46

Grabovskij končí v Torontu. Ten idiot mě vůbec nepodpořil, řekl o trenérovi

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svazek běloruského útočníka Michaila Grabovského a týmu Toronto Maple Leafs byl díky možnosti vykoupení ze smlouvy nedávno rozvázán. Zatímco klubový rozpočet si oddychl, běloruský útočník tak nadšený nebyl. Neporozuměl si s koučem Randym Carlylem a tak si s chutí od svých pocitů ulevil. "Tenhle idiot mě absolutně nepodpořil," řekl na adresu sedmapadesátiletého trenéra.



Původ problému je celkem jasný, Grabovskij patřil k favoritům předešlého kouče Rona Wilsona, sezony pravidelně zakončoval s bilancí okolo padesáti bodů a počet gólů se u devětadvacetiletého forvarda vždy šplhal k třicítce. Vedení Leafs se tedy nerozpakovalo a šikovného hokejistu si během ročníku 2011/2012 pojistilo na příštích pět let kontraktem v hodnotě 27,5 milionu dolarů.

Jenže už v té době nastoupil k mužstvu Randy Carlyle a tomu se Grabovskij v týmu zkrátka nevešel do jeho koncepce. A tak útočník spadl do pozice bránícího hráče, často se objevoval spíše ve třetí či čtvrté formaci a jeho náplní práce bylo především obtěžovat formaci soupeře. A to není zrovna to, v čem "Grabo" vyniká.

To předvedla i letošní sezona. Tu načal sympatický útočník v KHL v dresu CSKA Moskva a během 29 zápasů posbíral 24 bodů. V NHL to ale už bylo slabší a 16 bodů během osmačtyřiceti duelů jasně ukázalo, jaké místo teď bývalý hráč Montrealu v týmu má.

Největší tápání se pak jasně ukázalo v play off. Proti Bostonu dřel jako kůň, snažil se, často se stával terčem drsných útoků ze strany siláků v dresu Bruins, ale vždycky se oklepal. Přesto zakončil sedmizápasovou sérii pouze s dvěma nahrávkami a bilancí minus 10. Ta byla nakonec v play off tou úplně nejhorší...

Když se pak na konci června ukázalo, že klub už o jeho služby nestojí a Bělorusa tak vyplatí, bylo to na Grabovského moc a proč v sobě ten tlak dusit, že?

"Hrál jsem ***** v ruské KHL, tam jsem udělal ***** hodně bodů a k čemu mi to bylo? Donutili mě tady hrát ve ***** čtvrtý lajně, jak v základní části tak v play off," stěžoval si útočník v rozhovoru pro stránku TSN.

Podle všeho se stopadesátému hráči draftu z roku 2004 nelíbil především způsob komunikace, který panoval mezi ním a Carlylem. Kanadský trenér s ním prý vůbec nemluvil a zkrátka ho nechával hrát méně, než by si Grabovskij přál. Nebo vůbec.

"Jasně, já vím, nedával jsem góly, musím na tom zapracovat. Ale víc se vám daří, když cítíte podporu od trenéra. A tu já jsem od tohohle ***** idiota fakt necítil," ulevil si Grabovskij a mírně nediplomaticky tak uzavřel svoje angažmá v dresu Leafs.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud