9. července 2013 • 21:47

Síň slávy přijala nové členy. Tohle vás přesvědčí, proč právě oni

Autor: mjk, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Chris Chelios, Scott Niedermayer a Brendan Shanahan. Síň slávy přivítala nové členy a oficiálně z nich učinila hokejové legendy. Vedle tří hráčů, kteří skončili v nedávné době, byli mezi smetánku uvedení také bývalý obránce, trenér a generální manažer Fred Shero s hokejistkou a nyní trenérkou Geraldine Heaneyovou. Oproti očekáváním se tak nedostalo například na Erica Lindrose. Podívejte se na sestřih nejlepších momentů oceněných hokejistů.



Všichni tři získali nejméně třikrát Stanleyův pohár a rovněž vlastní medaile z olympijských her. Kanaďané Niedermayer se Shanahanem jsou členy Triple Gold Clubu, mají tedy Stanley Cup, olympijské zlato i titul mistra světa. Chelios s týmem USA vybojoval na OH "jen" stříbro.

Chelios odehrál v lize 26 sezon za Montreal, Chicago, Detroit a Atlantu, nejcennější pohár pozvedl třikrát (1986, 2002, 2008). Také má tři Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce NHL. Kariéru ukončil až v 48 letech po sezoně 2010.

VIDEO: Sestřih toho nejzajímavějšího z kariéry Chrise Cheliose

Niedermayer bavil NHL 18 let, oblékal dresy New Jersey a Anaheimu a Stanley Cup vybojoval čtyřikrát (1995, 2000, 2003, 2007). Norrisovu trofej má jednu a stejně tak Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče play off.

VIDEO: Sestřih nejhezčích akcí Scotta Niedermayera

Shanahan nastřílel během jednadvacetileté kariéry v zámoří 656 gólů a v historickém pořadí mu patří 13. místo. Stanley Cup vybojoval třikrát s Detroitem. Kariéru uzavřel v roce 2009 a krátce nato začal pracovat ve vedení NHL.

VIDEO: Vizitka toho nejlepšího v podání Brendana Shanahana

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud