5. srpna 2013 • 09:07

Odchod po vzoru Kovalčuka? Kam bych chodil, usmívá se Malkin

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když na začátku července oznámil ruský útočník Ilja Kovalčuk, že s NHL končí a vrací se za rodinou do Petrohradu, sledoval hokejový svět situaci s otevřenými ústy. Odchod i přes platný kontrakt přinesl plno otázek. Budou teď ruské hvězdy houfně odcházet do stále mocnější KHL? "Často slýchám, že to teď bude běžné, ale myslím, že se spíš jednalo o výjimku," řekl reprezentační spoluhráč Jevgenij Malkin.



Zámořská média si na teď už bývalém forvardovi Devils smlsla, ale soudit Kovalčuka se hvězdný forvard a vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem Penguins rozhodně nehodlá. "Ilja se rozhodl vydat tímto směrem a já nemám žádné právo ho soudit," řekl sedmadvacetiletý Malkin pro server ria.ru.

Kovalčuk se na začátku července rozhodl opustit NHL, i když měl s New Jersey stále platný kontrakt na příštích dvanáct let, který mu měl vynést 77 milionů dolarů. Místo toho podepsal čtyřletou smlouvu s SKA Petrohrad, kde nastupoval během výluky. Důvod? Prý především rodina.

Nejužitečnější hráč soutěže a dvojnásobný vítěz bodování NHL Malkin je teď častým objektem diskuzí na téma odchodu z nejprestižnější hokejové soutěže světa do své domoviny. Diskuze ale s klidem utíná už v počátcích.

"Stát se může plno věcí, ale nemám důvod odcházet, když se v Americe cítím spokojený," vysvětloval mistr světa z roku 2012.

"S Penguins jsem vyhrál Stanley Cup, indivduální trofeje, mám skvělé spoluhráče, trenéra se kterým si rozumím, plno času na ledě... Mám všechno, tak proč bych chodil pryč?"

Uklidňující informace pro fanoušky Pittsburghu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud