9. prosince 2013 • 13:42

Násilí v Bostonu! Dva otřesy mozku, kopanec do hlavy a zlomená noha

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozornost hokejového světa zaujal včera zkrat bostonského Shawna Thorntona, který se rozhodl mstít tvrdou hru obránce Brookse Orpika z Pittsburghu a ležícího soupeře několikrát udeřil pěstí. Ale co se týká nečistého chování v tomto mači, šlo pouze o vrchol ledovce. Hráči Penguins měli z hlediska nechutností na ledě rozhodně navrch!



Těžko obhajovat to, jak Shawn Thornton knokautoval Orpika, původní myšlence se ale dá rozumět. Rváč Bostonu patří k ligovým veteránům a nejrespektovanějším rváčům ligy. Dvakrát získal Stanley Cup, je lídrem v kabině a nikdy nebyl disciplinárně trestán. Když bek Pittsburghu po deseti vteřinách hry vyřadil ze hry tvrdým hitem mířeným na hlavu domáciho Loui Erikssona, netrvalo dlouho a Thornton soka vyzval ke rvačce.

VIDEO: Orpik vyřadil ze hry Erikssona

Jenže Orpik se výzvě za své ostré chování na ledě čelem nepostavil a shodit rukavice odmítl. "A to by podle bitkařského kodexu neměl," řekl hokejový analytik televizní stanice TSN Bob McKenzie.

VIDEO: Zkrat Orpika a kopnutí Neala

Dalším kdo přispěl k masivnímu bostonskému hněvu byl bývalý čtyřicetigólový střelec James Neal. Ten se kromě střílení gólů také občas prezentuje pořádně nečistým zákrokem. V play off 2012 se například potkal se čtyřzápasovou stopkou po nesmyslném hitu na Seana Couturiera z Philadelphie.

VIDEO: Za tento zákrok kdysi Neal inkasoval stopku na 4 utkání

Jeho sobotní zákrok proti Bradu Marchandovi byl snad ještě horší. Útočník Bruins ležel na ledě po srážce se Sidney Crosbym a kolem projíždějící Neal ho nepochopitelně kopl kolenem přímo do hlavy. Pak už jen stačilo pár vteřin, kdy se hokejisté obou mužstev setkali na jednom místě a přišel na řadu zkrat Thorntona...

"Co vlastně čekáte, že řeknu? Prostě jsem jel kolem něj a nezvládl jsem se mu vyhnout. Rozhodně jsem Marchanda nechtěl úmyslně trefit," řekl Neal pro NHL.com. Video ale jasně ukazuje, že střet jako omyl opravdu nevypadal.

Ale tohle všechno se stihlo odehrát v prvních jedenácti minutách utkání, násilí ještě nebyl konec. Ve 38. minutě utkání přišlo další nepochopitelné jednání, tentokrát ze strany Pascala Dupuise. Forvard Pens se vší silou ohnal hokejkou po domácím útočníkovi Chrisi Kellym, zlomil mu lýtkovou kost a na 4-6 týdnů vyřadil bývalého hráče Ottawy ze hry.

VIDEO Seknutí Dupuise do soupeřova lýtka

Shawna Thorntona i Jamese Neala čeká v pondělí pohovor s disciplinární komisí a očekává se, že oba vyfasují slušný flastr. Loui Eriksson a Brooks Orpik jsou mimo sestavy, oba mají údajně otřes mozku. Pro Erikssona už je druhý v letošní sezoně...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud