9. března 2014 • 08:39

Klesla v NHL končí! Letos už nenastoupí a příští rok chce do Evropy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Rostislav Klesla zažívá hořkou sezonu. V jednom z přípravných utkání na sezonu se zranil a led opouštěl na nosítkách, v průběhu roku pak poprvé v kariéře skončil na farmě a následně ho potkaly dva trejdy. A tak si jedenatřicetiletý obránce řekl, že bude asi načase změnit lokál. Klesla předčasně ukončil letošní sezonu, a tu příští chce odstartovat v Evropě.



Čtvrtý hráč draftu z roku 2000, kterého si čeští fanoušci mohou pamatovat z působení ve Vsetíně nebo Třinci, se v letošním ročníku opravdu hodně trápil. Srážka s Jordanem Nolanem z Los Angeles z 15. září ho vyřadila skoro na měsíc ze hry a chyběl tak u startu sezony Coyotes.

VIDEO: Drsný střet s Nolanem odnesl zraněním

Ti se museli ve zbytku přípravy bez bývalého hráče Columbusu obejít a naučili se hrát bez něj. S výkony Klesly navíc vedení mužstva nebylo úplně spokojeno a v listopadu dokonce bývalého juniorského mistra světa poslalo na farmu. A tím začal nepříjemný kolotoč.

Bylo jasné, že v Arizoně už o Kleslu není zájem a při první možné příležitosti klub obránce vyměnil. Klesla tedy na začátku týdne putoval do Washingtonu. Jenže ani tam nezapadal do koncepce a aniž by stačil vybalit, stěhoval se do Buffala.

Hlásit se měl na farmě v Rochesteru, ale to se nestalo. "Tenhle rok byl pro mě kvůli přesunům a několika zraněním opravdu náročný, proto jsem se rozhodl ukončit předčasně sezonu," řekl Klesla pro server TSN.

VIDEO: Jediný gól sezony vstřelil Klesla 18. října proti Anaheimu

V příštích týdnech chce být rodák z Nového Jičína hlavně s rodinou a už má i jasno, kam povedou jeho další kroky. "Chci si nejdříve odpočinout a na další sezonu se podívat po práci v Evropě. Jsem vděčný za krásné roky v NHL a chci poděkovat fanouškům a rodině za veškerou podporu."

Rostislav Klesla v zámoří nastupoval od sezony 2000/2001, za Columbus a Phoenix odehrál 659 utkání a připsal si 48 gólů a 159 bodů. V letošní sezoně naskočil ke 25 utkáním s bilancí jednoho gólu a čtyř bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud