8. května 2014 • 21:38

Další Čech v NHL! S Phoenixem podepsal mladý brankář Langhamer

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Marek Langhamer podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s týmem kanadsko-americké NHL Phoenix Coyotes. Devatenáctiletý český gólman, který zazářil na letošním mistrovství světa hráčů do 20 let, doposud působil v kanadském týmu Medicine Hat v zámořské juniorské soutěži WHL.



"Podpis smlouvy je zhodnocením výborné sezony, kterou za sebou Marek má. Dařilo se mu ve WHL, na světovém šampionátu dvacítek a i naposledy v play off," řekl ČTK hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest Group. "Moc mladých hráčů momentálně do NHL smlouvy nepodepisuje, i proto jsme rádi, že k dohodě s Phoenixem došlo," dodal Spálenka.

Rodák z Moravské Třebové Langhamer, který před odchodem do zámoří působil v Pardubicích, hrál za Medicine Hat dva roky. "Jsem opravdu nadšený, že jsem se stal součástí organizace Phoenixu. Něco podobného se vám nestane každý den, byl to skvělý pocit a je těžké to vyjádřit slovy. Splnil se mi sen," řekl Langhamer po podpisu smlouvy.

Přestože mu klubová sezona skončila, bude i nadále trénovat v Calgary. "Musím se normálně dál připravovat. To, že jsem podepsal smlouvu, neznamená, že budu měsíc sedět na gauči a slavit. Je to začátek něčeho nového," dodal Langhamer pro web medicinehatnews.com. Phoenix jej draftoval před dvěma lety v 7. kole jako celkově 184. hráče.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud