10. května 2014 • 16:20

Zemřela mu máma, přesto hrál: Přála by si to, říkal St. Louis

Autor: rjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se hned tak nevidí. Martin St. Louis byl zničený, protože mu zemřela matka, přesto útočník přemohl slzy a nastoupil za New York Rangers k páté bitvě druhého kola play off NHL na ledě Pittsburghu. „Jezdci“ vyhráli 5:1 a odvrátili vyřazení. Vítězný tým pak jako jeden muž děkoval St. Louisovi, jenž v těžké chvíli pomohl týmu.



Rangers měli konec zápasu pod kontrolou, když pak zazněla závěrečná siréna, kromě obvyklé děkovačky gólmanovi byla k vidění i netradiční scéna.

Martin St. Louis, jemuž den před utkáním zemřela nečekaně matka, stál u východu z ledové plochy a spoluhráči mu po jednom vzdávali hold. Tu se dotkly zlehka helmy, tu přišlo lehké poklepání hokejkou, nebo plácnutí rukavicí. Všichni měli na paměti, že se na tým útočník v těžké chvíli nevykašlal.

VIDEO: St. Louis přijímal kondolence spoluhráčů



Úcty se dočkal i v kabině. Kde mu spoluhráči na důkaz díku zatleskali. „Skutečně všem moc děkuji za podporu,“ prohlásil hokejista. S černým kloboukem na hlavě pak dostal šanci doplnit do skládanky Stanley Cupu další dílek.

A opět se dočkal potlesku spoluhráčů i dalších členů organizace Rangers. „Máma byla skvělá, určitě by chtěla, abych hrál,“ vysvětlil pak, proč nastoupil. Za útočníkem zašel v těžké chvíli i Sidney Crosby, hvězda poražených Penguins.

Rangers prohrávají 2:3 na zápasy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud