16. června 2014 • 17:35

Měl přijít na výpomoc, teď si Kings "mavericka" Gáboríka chtějí nechat

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do týmu přišel jako žolík a vyplatil se vrchovatě. Na slovenského hokejistu Mariána Gáboríka čeká možná nejhezčí léto v životě, s Los Angeles Kings totiž vyhrál poslední zápasy sezony a stal se tak osmým slovenským hokejistou historie, který získal Stanley Cup. "Všichni moji kamarádi z Trenčína už trofej vyhráli, teď konečně přišla řada na mě, abych ji domů přivezl já," prohlásil trenčínský rodák.



Gáborík se do Kalifornie dostal v březnu během přestupové uzávěrky. Šanci s týmem něco dokázat vycítil takřka okamžitě. V závěru základní části se spíše adaptoval, ale v play off to rozjel! Čtrnáct branek během play off ho zařadilo na čelo střelecké tabulky, v kanadském bodování skončil díky 22 bodům na čtvrtém místě.

"Jeho přístup byl od začátku prvotřídní," povrdil pro NHL.com generální manažer Dean Lombardi, který si chválil Slovákovu rychlou adaptaci i ochotu studovat nové věci.

A to potvrzuje i dvaatřicetiletý rodák z Trenčína. "Snažil jsem se hlavně zapadnout, nejen na ledě, ale i mimo něj. Dobrá parta je vždycky základ úspěšného týmu a tady je neskutečná," vykládal historicky šestý nejlepší slovenský střelec NHL.

Po sezoně mu končí smlouva, původně měl být pouze výpomocí, ale v zámoří už se spekuluje o tom, že Kings by si snajpra rádi nechali. Dokonce kolují řeči o tom, že v mužstvu vykoupí ze smlouvy vyčpělého Mikea Richardse a peníze použijí právě na Gáboríka. "Jistě, doufáme, že Marián u nás zůstane. Kdo by taky teď chtěl odcházet," usmíval se během vítězného opojení Lombardi.

Slovenský hokejista si skvěle porozuměl hlavně s Anže Kopitarem, letošním vítězem kanadského bodování play off. Naskočili spolu do všech utkání od 6. března až do zápasu číslo 5 ve finále Stanley Cupu. "Od začátku jsme od něj hodně čekali a on to potvrdil. Můžete mu říkat Mavericku," přirovnal kanonýra k hlavní hvězdě kultovního filmu Top Gun kouč Darryl Sutter.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud