2. července 2014 • 13:05

V Dallasu zavzpomíná. Hemský kdysi Stars zařízl neskutečným gólem

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho neváhal a podepsal. Jen pár hodin po otevření trhu s volnými hráči se ekvilibrista Aleš Hemský upsal Dallasu. Co rozhodlo? Dobrá finanční nabídka, týmový potenciál a možnost obnovit spolupráci s Jasonem Spezzou, kterého klub získal z Ottawy o pár hodin dříve. Na mužstvo Stars má ale český hokejista i jednu kuriózní vzpomínku.



Odehrálo se to na začátku roku 2007. Hemský a jeho Oilers prohrávali v poslední minutě s Dallasem 4:5 a chystali se na závěrečný nátlak. Gólman už je na střídačce, šestý hráč Edmontonu v poli, když najednou Marc-Andre Bergeron ztrácí kotouč. Ten bere Patrik Štefan z týmu Stars a najíždí úplně sám na prázdnou bránu.

Jenže těsně před odkrytou klecí puk nadskočí a šokovaný Štefan padá na led. Do konce duelu zbývá zhruba deset vteřin a domácí zakládají bleskový protiútok. Než kamera stihne zabrat z ledu se zvedajícího Štefana, najíždí samotný Aleš Hemský na bránu Dallasu a parádní kličkou srovnává na 5:5. "Věřili byste tomu, co jsme právě viděli?" křičí televizní reportér ve chvíli, kdy hala šílí nadšením.

S Hemským byl mimo jiné v tu chvíli na ledě i český kolega Petr Sýkora, nebo Shawn Horcoff, který v tuto chvíli v Dallasu působí. Společně na tento moment určitě s chutí zavzpomínají...

VIDEO: Hemský se radoval, Štefan už méně...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud