8. července 2014 • 10:25

Sobotka je pořád bez smlouvy. Dost možná zamíří k soudu

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemné čekání prožívá Vladimír Sobotka. Reprezentační hokejista je v NHL bez smlouvy, jednání se St. Louis stále nepokročila do body vzájemné shody. Účastníkovi světového šampionátu v Minsku reálně hrozí arbitráž.



Pochvalují si jeho univerzálnost, schopnost přizpůsobit se na ledě každé situaci. Přesto v Blues zatím Vladimíra Sobotku neocenili za jeho služby podpisu hodným kontraktem. Plat sedmadvacetiletého hráče tak dost možná určí právníci.

V polovině června hodnotil generální manažer Doug Armstrong vývoj situace jako „dobrý“ a „férový“. Jenže o měsíc později se toho mnoho nezměnilo. Tedy... Právě tenhle boss nyní využil možnost přihlásit se k arbitráži.

To předtím mohl udělat i Sobotka, ovšem svého práva se vzdal. Jeho agent Steve Barlett (nahradil Petra Svobodu) mohl kalkulovat s faktem, že smírčí soud bude přihlížet především ke statistikám (247 zápasů za Blues, 29 gólů, 101 bodů) a nedokáže dostatečně ocenit další přínos jeho svěřence.

„On ví, že ho máme rádi a chceme ho mít v týmu,“ nechal se Armstrong slyšet už dříve v listu Post-Dispatch. „Naši trenéři mu důvěřují, dokážou ocenit jeho kvality. V našem týmu dostane dost možná víc možností hrát, než by tomu bylo jinde. Jen musíme najít průsečík čísel, se kterými budou všichni spokojení,“ hlásil.

Dost možná ho určí až nezávislý soudce v časové periodě mezi 20. červencem a 4. srpnem. Že by došlo k dřívějšímu prodloužení vzájemné spolupráce se momentálně zdá být poněkud nepravděpodobné, nikoli však nemožné.

K průtahům mohl dost možná napomoci i fakt, že Blues získali na trhu volných hráčů elitního středového forvarda Paula Stastnyho, který jejich rozpočet zatěžká příjmem 7 milionů dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud