4. června 2015 • 09:05

Lekce absolventa Harvardu. Brankář Chicaga se nestačil divit

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká historie, literatura, sociální vědy. To jen malá degustace z předmětů, se kterými se při svých studiích na Harvardu potýkal útočník Tampy Bay Alex Killorn. Rozvrh mu ale možná krášlily i výuka bekhendových střel. Tímto zakončením vyřadil Killorn v sedmém zápase finále Východní konference Rangers a ještě větší parádu předvedl na úvod finále Stanley Cupu. K výhře ale nepomohla, Blackhawks urvali první zápas dvěma góly v závěru a zvítězili 2:1.



Pokud fanoušky Lightning přivedla do varu už fantastická laserová show, kterou letošní finále Stanley Cupu v potemnělé Amelie Areně začalo, po pěti minutách jim kolena i brada klesla úplně.

Po nahození Antona Stralmana Killorn zády k brance klepl bekhendem do kotouče a k údivu všech, brankáře Coreyho Crawforda zejména, skončil v síti. Pro 25letého Kanaďana osmý gól v play off a celkem sedmnáctý bod. Pro srovnání v 72 utkáních základní části mířil Killorn do černého "jen" patnáctkrát.

VIDEO: Podívejte se na neskutečný gól Alexe Killorna

"Z kruhů někdo vystřelil, ale puk letěl mimo. Gól by z takovéto střely asi nepadl, tak jsem se jen snažil ho nasměrovat na branku," popisoval situaci hráč, který byl draftován Tampou v roce 2007 až jako sedmasedmdesátý celkově a v NHL debutoval v roce 2012.

Koncovka bekhendem patří u Killorna mezi oblíbené, ukrytou střelou v sedmém zápase s Rangers v Madison Square Garden překvapil Henrika Lundqvista a předznamenal výhru 2:0 a postup do finále Stanley Cupu, kde Tampa hrála naposledy v roce 2004. Tehdy přetlačila v sedmi zápasech Calgary.

"Rozhodně takové věci netrénujete, byla to jen náhoda," přiznal hráč, jehož jména je spojeno se studii na prestižním Harvardu. Strávil tam čtyři roky, získal titul ve státní správě a za tamní hokejový tým posbíral ve 130 zápasech 109 bodů.

"Vzdělání pro mě bylo všechno, bylo na úplné špičce mých hodnot," prozradila v rozhovoru před startem druhé kola s Montrealem Killornova matka Cindy, sama učitelka. "Snažila jsem se Alexe i jeho o dvě sestry k učení motivovat, aby to měli stejně. Nebyl žádný trénink, žádný hokej, dokud nebyly udělané úkoly," rozpovídala se v rozhovoru pro Montreal Gazzete paní Killornová.

Zda její synek přidá k titulu z Harvardu a Calder Cupu s Norfolkem další cennou trofej, napoví noc ze soboty na neděli, kdy je na programu další zápas.

Antoine Vermette právě vystřelil Chicagu vedení 1:0 ve finále Stanley Cupu s Tampou Bay
Antoine Vermette právě vystřelil Chicagu vedení 1:0 ve finále Stanley Cupu s Tampou Bay

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud