1. srpna 2015 • 09:17

6 tisíc kilometrů jen kvůli večeři? Voráčka doma navštívil kouč Flyers

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chcete udělat dobrý první dojem? Zeptejte se Davea Hakstola jak na to. Nový trenér Philadelphia Flyers ví, že v průběhu sezony mu to bude muset v týmu klapat především s hlavními hvězdami Claudem Girouxem a Jakubem Voráčkem, a tak se rozhodl, že si k ním bude muset najít co nejdříve cestu. U českého hokejisty měla cesta přes 6 tisíc kilometrů.



První kontakt mezi oběmi proběhl zhruba v polovině července. Šéf střídačky svému svěřenci sdělil, že by si s ním rád uprostřed léta pohovořil, ale dostalo se mu odpovědi, že v tu chvíli bude sám hráč ještě pobývat ve své domovině. "No a on mi sdělil, že o tom ví, ale že přesto přiletí za mnou na večeři," vykládal Voráček ve čtvrtek během konferenčního hovoru po podpisu nové smlouvy.

A jak sedmačtyřicetiletý trenér řekl, tak také udělal. V červenci se v Česku skutečně objevil, bylo to jen pár týdnů před podpisem osmiletého kontraktu, takže je možné, že se tu ještě ladily detaily a malé střípky blížící se dohody.

Jinak se ale mluvilo spíše o samotných Flyers. Oba prý probrali minulý ročník a zároveň se pustili do debat o sezoně následující. Tedy o tom, co se ve Philadelphii od Voráčka čeká a v jakých patrech tabulky by se mužstvo mělo pohybovat. A co potom? No potom letěl Hakstol zase zpátky domů.

"Když jsme všechno probrali, ptal jsem se ho, jaké má plány, jestli tu zůstane aspoň na týden. Jenže on mi sdělil, že ne, že letí do Ameriky zase hned ráno," culil se překvapený Voráček.

A účel byl splněn, Hakstol vážně udělal dojem. "Byl to pořádný výlet kvůli jedné večeři, ale hodně pro mě znamenalo, že jsme si mohli promluvit takhle z očí do očí," řekl sám hokejista.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud