16. srpna 2015 • 20:00

Stáří vpřed! Jágr byl boží, play off nás nemine, velí Luongo

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barkov, Huberdeau, Ekblad, Gudbranson, Kulikov. Potenciál z Floridy tryská, k dravému mládí jsou ale potřeba zkušenosti. Bez nich se úspěch, v případě Pathers účast v play off, nedostaví. Roli “dozoru” nad nespoutanými mladíky plní i Jaromír Jágr a brankářský veterán Roberto Luongo. A právě ten se o české legendě rozpovídal v rozhovoru pro nhl.com.



“Hrál božsky, první formaci dal tvář,” chválil 36letý gólman Jágrův přínos pro Floridu. Jágr byl k Panthers vytrejdován z New Jersey na konci února a s ním v sestavě vyhrál tým 14 z 21 zápasů.

“Celá první formace (Jágr hrál většinu času s Aleksandrem Barkovem a Jonathanem Huberdeauem) šlapala výborně, hráli jako jeden muž. Pokud si stejnou bodovou produkci udrží i v příští sezoně, můžeme mít ty nejvyšší ambice,” zasnila se jednička Pathers, která si v loňské sezoně zahrála i tradiční All-Star Game.

Na 43letého Jágra mělo město Sunrise blahodárný vliv, hokejem se bavil a důvěru trenéra splácel body. Za dvacet zápasů jich pobral osmnáct, na play off ale ztratili Panthers sedm bodíků. Celý region účast v bojích o Stanley Cup potřebuje jako sůl, od roku 2012 Panthers v play off chyběli.

“Minulý rok jsme moc nevěděli, co máme čekat. Do týmu přišlo hodně nových tváří, všechno si sedalo. Poznávali jsme i nové trenéry,” zmínil Luongo příchod kouče Gerarda Gallanta. “Tento rok už není kam couvat, musíme udělat další krok. Všechno je to o účasti v play off, nic jiného nebereme,” vyhlásil cíle dvojnásobný olympijský vítěz, který se těší i na novinku - prodloužení o třech hráčích v poli na každé straně.

V nájezdech, jejichž počet má nový systém prodloužení omezit, byli Panthers v desetileté historii skoro nejhorší v lize. Bilance 49 výher a 72 proher je šeredná. “Díky bohu, bude to lepší než nájezdy. Bude hodně přečíslení, ve kterých se rozhodne. Pro gólmany ta hra nahoru dolů asi bude frustrující, ale pro fanoušky jednoznačně plus,” uzavřel rodák z Montrealu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud