14. srpna 2015 • 09:54

Kam kráčí Florida? S Jágrem mají důvod k úsměvu, zní ze zámoří

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ročník plný očekávání brzy nastane pro tým Floridy. Skvělý závěr sezony uplynulé namlsal nejen fanoušky, ale také funkcionáře. Další ročník už by prý tuhle partu neměly minout boje o Stanley Cup. A nebude to jen díky tomu, že mladí hráči Panthers úspěšně dozrávají, výrazně prý podle NHL.com pomůže i veterán v jejich středu, superstařík Jaromír Jágr.



Jágr se na Floridu dostal na konci února při trejdu z New Jersey a tenhle příběh už snad ani není třeba opakovat. Ožil, věčné slunce v Miami a dravé mládí v kádru Panthers ho nabilo energií a on zakončil ročník osmnácti body ve dvaceti zápasech. Byl jedním z velkých důvodů, proč se Florida do poslední chvíle rvala o postupové příčky do play off.

Jeho sehranost s mladíky Joanthanem Huberdeauem a Aleksanderem Barkovem byla důvodem k optimismu. První jmenovaný je nováčkem roku 2013, ten druhý zase dvojkou draftu ze stejného roku. A koho lepšího by si k takhle talentované dvojici mohli u Panthers přát jako mentora, než Jaromíra Jágra? "Panthers byli s ním v sestavě podstatně lepším mužstvem," napsal korespondent NHL.com Alain Poupart.

Za Jágra hovoří i jiná čísla, než jen góly a nahrávky. Po jeho příchodu dokázala Florida vyhrát 14 ze 21 zápasů, a pokud si chcete pohrát se statistikami, tímto tempem by klub v celé sezoně získal 101 bodů. Bez Jágra byl rozjetý na pouhých 87.

"Jeho přítomnost v sestavě doslova nakopla mladé spoluhráče, není divu, že hned po sezoně ho znovu podepsali," napsal Poupart.

Právě rozvoj mládeže je něco, na čem v klubu od svého příchodu v roce 2010 pracuje generální manažer Dale Tallon. Kromě výše zmiňovaných se klub pomalu opírá také o mladého střelece Nicka Bjugstada, nejlepšího nováčka skončené sezony Aarona Ekblada, či další mladé tváře jako Erik Gudbranson, Dmitrij Kulikov a Brandon Pirri.

A všechno kromě Jágra jistí další oblíbený veterán, brankář Roberto Luongo. Tenhle vtipálek dává týmu šanci vyhrát každý zápas, dokonce byl vybrán i do All-Star Game.

Tahle partička je teď zkrátka na dobré cestě k získání ligového respektu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud