Martin Tomaides
2. září 2015 • 09:17

Bude Kane kvůli průšvihu odejit? Hráče chce hned pět týmů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítěznou posezónní euforii Chicaga trochu zastínil nepříjemný letní incident, v jehož hlavní roli se ocitl klíčový útočník Patrick Kane. Na začátku srpna totiž na jeho hlavě přistálo obvinění ze znásilnění a od té doby se kolem hokejového divocha točí vlna všeljakých spekulací. Většinou tedy nehokejových, ale i jedna taková se teď objevila.



Šikovný americký útočník byl už od svého vstupu na blyštivou hokejovou scénu předurčen k hvězdné kariéře. Na draftu šel na řadu jako jednička, po sezoně bral Calder Trophy pro nováčka roku a hned během své třetí sezony také Stanley Cup.

Hokej ho zkrátka bavil, na ledě se nedal chytit. Nepolapitelný býval ale často i v soukromí. Přes léto rád zapaří a neřeší, že někde uniknou jeho opilecké fotky. Má za sebou ale i nepříjemné vroubky, jako pěstní incident s taxikářem. Proto současné obvinění, ať už je pravdivé či ne, vzbuzuje tolik pozornosti.

Těžko říct, jak celou situaci vnímá vedení Chicaga, kde má Kane platný kontrakt až do roku 2023. A pořádně tučný, ročně odkrojí z platového stropu 10,5 milionu dolarů. Každopádně všechno sonduje konkurence. Pro případ, že by se Blackhawks chtěli své hvězdy zbavit.

"Minimálně pět týmů údajně kontaktovalo po letní nepříjemné události vedení Chicaga. Právě proto, kdyby se rozhodlo své opory zbavit," píší v Chicago Sun-Times.

Kane letošní sezonou vstupuje do prvního ročníku jeho nové, bombastické osmileté smlouvy, která mu účet zaplaví 84 miliony dolary. Společně s Toewsem, Seabrookem, Keithem či Crawfordem tvoří letitou kostru, která z mužstva třikrát v posledních několika letech vytvořila šampiony NHL.

Jenže u Hawks si zároveň potrpí na zásadovost a tradice. Pod Kanem se možná skutečně rozkývala židle.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud