18. listopadu 2015 • 11:10

Měl škrtit, hrozit, uhodit. Bartošák čelí 12 obviněním, klub ho odsoudil

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Los Angeles - Město andělů? Chování místních hokejistů s přezdívkou města nekoresponduje. Po Vjačeslavu Vojnovovi byl z domácího násilí obviněn další člen organizace Kings - český talentovaný brankář Patrik Bartošák.



Dvaadvacetiletý gólman, který je v Los Angeles pod smlouvou a chytá na farmě v týmu Manchester Monarchs, byl policií obviněn z dvanácti přestupků. Podle zámořských médií chtěl uškrtit svou přítelkyni, surově ji napadnul a vyhrožoval jí.

"Je to velmi vážné obvinění. Představuje typ chování, se kterým se rozhodně naše organizace neztotožňuje," stojí v úterním oficiálním prohlášení, které vydalo vedení Los Angeles Kings. "Budeme dále shromažďovat informace a pak se k případu dále vyjádříme."

Patrik Bartošák si u soudu vyslechl obvinění o dvanácti bodech Patrik Bartošák si u soudu vyslechl obvinění o dvanácti bodechFoto Twitter.com

K incidentu u Bartošáka došlo dva měsíce poté, co generální manažer Králů Dean Lombardi přislíbil změny v interním vzdělávání a edukaci hráčů. Vedly jej k tomu tři zatčení jeho hokejistů v poslední sezoně. Vjačeslav Vojnov byl obviněn z domácího násilí (teď už hraje KHL za Petrohrad), u Jarreta Stolla a Mikea Richardse našla policie drogy a oba v klubu už také nepůsobí. Stoll se přesunul k Rangers a Richards je volným agentem.

"Trávíme spoustu času tím, že učíme hráče taktice, systémovým věcem, výživě a tak dále. Zapomněli jsme ale na důležitou věc, vštípit jim, co je dobré a co je zlé. Jako by se jako lidské bytosti a reprezentanti naší organizace měli chovat. Na tom hodláme zapracovat," prohlásil tehdy Lombardi.

Králové proto v září zaměstnali bývalého hráče NHL Brannta Myhrese a udělali z něj ředitele pro "pomoc hráčům". Myhres pracuje s týmem a řeší s nimi jejich problémy v osobním životě.

Bartošák škrtil a vyhrožoval zabitím

A co se v soukromí talentovaného českého brankáře událo? Odchovanec vítkovického hokeje o dva roky mladší ženu údajně škrtil, několikrát ji udeřil a vyhrožoval jí zabitím.

„Jestli mi nic neřekneš, tak tě zabiju! Praštím tě do tváře, jestli mi nic neřekneš! Doufám, že je ti jasné, že tě uspím, než odejdu!“ křičel údajně Bartošák na dívku, se kterou se nyní po nařízení soudu nesmí stýkat.

Nyní je Bartošák, který s týmem Monarchs slavil v AHL v loňské sezoně titul, z vazby doma. Policie jej na kauci 10.000 dolarů propustila. K přítelkyni se nesmí přiblížit nebo ji kontaktovat. Soud se bude případem zabývat v prvním slyšení 16. prosince.

Bartošákův právník se k incidentu zatím nevyjádřil, stejně tak vedení NHL. Bartošák v NHL ještě neodehrál žádný zápas, takže to vedení soutěže nepřísluší.

Vyjádření Bartošákova agenta Vladimíra Vůjtka mladšího:
"Nechtěl bych se k tomu vyjadřovat, je to věc šetření. Myslím, že je hodně věcí zkreslených. Jak už to tak bývá, hledá se v tom senzace, hodně věcí je přibarvených a nemyslím si, že je to tak, jak to bylo napsáno v různých tiscích a denících. Je to nepříjemnost pro všechny, ale už se to stalo a zpátky se to nevezme. Je to v řešení, mají to teď na starost právníci. S Patrikem jsem v noci mluvil a uvidíme, jak se k tomu postaví klub. Čekáme. V Los Angeles máme partnery agenty, Patrik je teď v jejich rukou a je o něj postaráno."

Patrik Bartošák má zaděláno na obrovský malér Patrik Bartošák má zaděláno na obrovský malérFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud