Martin Tomaides
8. ledna 2016 • 11:23

To byla krádež! Hrdina Mrázek zázračným zákrokem oslnil NHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo neviděl, neuvěří. Petr Mrázek si pro sebe v NHL celkem potají uzmul brankoviště Detroitu a nikdo se tomu nemůže divit. Soupeřům ukazuje nejen výtečnou formu, ničí je ale také zázračnými zákroky. Ten, co předvedl ve čtvrtek proti San Jose, navíc obratem vedl k vítěznému gólu hokejistům Red Wings a pomohl Mrázkovi k ocenění pro první hvězdu zápasu.



Detroit už není tou klasickou gólovou mašinou jako dříve. Vyhrávat stále umí, ale potřebuje k tomu dobrý výkon celého mužstva a samozřejmě kvalitního gólmana. To druhé poskytuje poslední dobou ve velkém český mág Petr Mrázek.

Hokejisté Red Wings už si zvykli, že se na něj mohou spolehnout a že když je nejhůře, Mrázek umí vytáhnout zákrok z říše těch neskutečných. "Jeho výhodou je, že není nikdy nervózní. Čím klíčovější momenty se na ledě odehrávají, tím lépe hraje," pochválil gólmana pro NHL.com trenér Jeff Blashill.

Nadějný muž s maskou mu totiž znovu vrátil důvěru, proti Sharks zářil. Ve třetí třetině se navíc nominoval na zákrok roku. Za stavu 1:1 se před ním zjevil domácí útočník Joel Ward a kličkou do protipohybu se ho pokusil překonat. Jenže Mrázek ve vzduchu natáhl hůl a... "a já jsem byl hodně překvapený," kroutil hlavou autor střely, která měla gólové parametry.

Mrázek byl už tradičně celkem skromný a nedělal ze svého představení velkou vědu. "Měl jsem štěstí, že mě puk trefil. Kdyby to byl gól, hrál by se potom úplně jiný zápas," popisoval brankář.

Sám ale tentokrát klidně mohl přijmout větší krajíc z podílu na výhře. Sem tam mu sice přálo štěstí a v zápase zvonila i tyč, ale jeho heroický počin proti Wardovi měl ještě výraznější dopad. Red Wings se totiž obratem rozjeli do protiútoku a ten byl během pár vteřin zakončen vítěznou trefou Justina Abdelkadera.

Americký útočník viděl zákrok svého parťáka ještě ze střídačky a po zápase si ho prohlédl na videu. Hned se rozpomněl na svou podobnou zkušenost. "Párkrát mě podobně vychytal při tréninku, takže moc dobře vím, jaký to je pocit, když z takové šance nepadne gól," řekl Abdelkader, který se radoval z třinácté branky v ročníku.

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 1. • 04:30
San Jose Sharks
San Jose Sharks
1:2
ONLINE
8. ledna
04:30
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
Góly

Domácí: 10:57. Ward

Hosté: 09:16. DeKeyser, 53:08. Abdelkader

Sestavy

Domácí: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Karlsson, Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Ward – Nieto, Hertl, Wingels – Donskoi, Zubrus, Braun

Hosté: Mrázek (Howard) – Kronwall, Ericsson, DeKeyser, Marčenko, Smith, Green – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Helm, Dacjuk, Tatar – Larkin, Sheahan, Richards – Miller, Glendening, Jurčo

Rozhodčí

Rehman, Meier – Golloway, Gibbs

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

16 856 diváků

VIDEO: Sestřih utkání San Jose - Detroit

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud