31. ledna 2016 • 14:30

Mrázkova specialita. Na masku si umístil samotného Haška

Autor: mto,
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na konci února se hokejisté Detroitu postaví v utkání pod širým nebem proti mužstvu Colorada a kromě netradičního prostředí samozřejmě čekejte také dresy, na které nejste zvyklí a jsou připravené speciálně pro tento zápas. Nejen to ale na ledě bude nové, specialitu v podobě čerstvě zbarvené masky si připravuje například také český gólman Petr Mrázek.



"Bavili jsme se s Davidem Gunnarssonem, že to trochu změníme," říká o novém návrhu masky Petr Mrázek pro iSport. "Že už tam nebude tradiční Peter Griffin, ale něco nového. Něco unikátního. Chtěl jsem, aby tam byl Dominik. Dokázal toho strašlivě moc. A pro Detroit vyhrál dva Stanley Cupy."

Petr Mrázek je překvapením této sezony. Jeho znamenité výkony znamenaly to, že z mladého gólmana se pomalu stala klíčová opora tradičního mužstva a on tak kráčí ve stopách slavného předchůdce Dominika Haška, který před lety brankoviště Red Wings mocně ovládal. 

Legendární Dominátor si výtečné práce, kterou třiadvacetiletý gólman pro Detroit odvádí, také všiml. "Brzy může jednička, už o tom dlouhodobě přesvědčuje, čísla má lepší než parťák Jimmy Howard," řekl Hašek nedávno v rozhovoru pro deník Sport.

No a Mrázek se tak rozhodl jednoho z nejslavnějších brankářů historie uctít po svém. Pro zápas, jenž se bude hrát 27. února v Denveru, si nechává připravit speciální masku u profíka Davida Gunnarssona. Co na ni říkáte?

Mrázkovi se rozhodně líbí. "Ještě jsem si neviděl celou, David mi poslal jen tento obrázek, ale zatím to vypadá skvěle!"

Pravidelný komentář Petra Mrázka k NHL si přečtěte v pondělním Sportu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud