2. února 2016 • 09:23

Jágr o prohře v Utkání hvězd: Nechtěl jsem, aby mě Scott přišel zbušit

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nechtělo se mu a bručel. Dokonce na svém twitterovém účtu prosil s humorem fanoušky, aby ho do Utkání hvězd nenominovali. Jenže stalo se a Jaromír Jágr místo vyhlíženého odpočinku do Nashvillu odletěl a svou účast v exhibici nakonec rozhodně nebral jako ztracený čas. Mnozí experti rovnou víkendové hokejové hrátky zařadily mezi jedny z nejlepších v historii.



Fanoušci ho chtěli vidět, a to mocně. Čtyři kapitány volili hokejoví příznivci sami, z každé divize jednoho a hlasy v té Atlantické sbíral s největší lačností Jaromír Jágr . Cukal se, na víkend do Nashvillu se mu nechtělo. "Vlastně jsme vůbec nevěděli, jestli ho potkáme ve čtvrtek v letadle," řekl brankář Roberto Luongo, který s ním na Floridě sdílí šatnu.

Ale stalo se. Jágr se bavil při dovednostních soutěžích, ve kterých ho povedeným převlekem napodobil obránce P.K. Subban. O den později pak jako kapitán skóroval během zápasu proti týmu Metropolitní divize a pomohl k jeho vyřazení. Vážně se bavil a rovnou nakousl téma příštího roku.

NHL o víkendu oznámila, že další Utkání hvězd bude v Los Angeles a Jágr by nemusel chybět. "Nikdy nevíte, co bude. Víte, že jsem chtěl zůstat doma a trénovat pro zbytek základní části, ale nakonec to tady byla vážně zábava," řekl pro Miami Herald.

John Scott, kapitán mužstva Pacifické divize vstupuje poprvé na led
John Scott, kapitán mužstva Pacifické divize vstupuje poprvé na led

S céčkem na dresu naskočil do nedělních duelů jako vedoucí své divize a i když hra 3 na 3 není nic pro jeho věkovou kategorii, při hře nic neodflákl a tím upoutal pozornost. "Dokonce tam dvakrát předvedl slušný backchecking, myslím, že ty videa budu používat při poradách," culil se trenér Gerard Gallant a přisadil si i Luongo. "Tohle na Floridě nedělá, asi si s ním budu muset promluvit," šprýmoval v neděli gólman.

Jágr byl zkrátka atrakcí pro celý hokejový byznys, přesto se mu jeden muž dokázal na mediální scéně vyrovnat a v brankách ho dokonce i překonat. Obr John Scott si pro sebe urval celou show a stal se díky dvěma gólům a porci zábavy nejužitečnějším hráčem.

"Nebyl jsem překvapený, v lize hraje několik let a rozdíly mezi nejlepšími hráči a těmi slabšími nejsou zdaleka tak velké. I ve čtvrtých formacích jsou teď hráči, co dokáží bezpečně skórovat," popisoval Jágr rozdíly oproti dřívějšku.

Ve finále se pak jeho Atlantická divize postavila proti Scottově Pacifické a druhý tým bral velmi těsnou výhru 1:0. I proto Jágr našel vysvětlení. "Hráli jsme schválně na těsné skóre, kdybychom odskočili o víc golů, možná by na mě Scott vlítnul a chtěl mě zbušit," říkal s úsměvem na tváři.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud