9. února 2016 • 17:35

Výměnu devíti hráčů odnesl i Michálek. Z Ottawy se stěhuje do Toronta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Milan Michálek se v NHL stěhuje z Ottawy do Toronta v rámci výměny devíti hráčů. Největší hvězdou transakce je dosavadní kapitán Maple Leafs Dion Phaneuf.



Jednatřicetiletý Michálek opouští Ottawu po téměř sedmi letech. V kanadské metropoli působil od roku 2009, úvodní část kariéry od sezony 2003/04 strávil v San Jose.

Bronzový medailista ze světových šampionátů v letech 2011 a 2012 odehrál v NHL zatím 729 zápasů, v nichž nasbíral 438 bodů (206+232). V tomto ročníku si ve 32 duelech připsal šest gólů a čtyři asistence. V Torontu, jež ve snaze navázat na dávnou slávu přebudovává kádr, se Michálek sejde s obráncem Romanem Polákem.

Milan Michálek ještě v dresu Ottawy
Milan Michálek ještě v dresu Ottawy

Třicetiletý kanadský obránce Phaneuf opouští Toronto podobným způsobem, jakým do něj v lednu 2010 přišel. Tehdy posílil Maple Leafs z Calgary v rámci výměny sedmi hráčů a před následující sezonou byl jmenován kapitánem. Před dvěma lety urostlý bek podepsal s Torontem sedmiletý kontrakt do roku 2021, jež mu ročně přinese v průměru sedm milionů dolarů.

Mistra světa z roku 2007 Phaneufa doprovodí k Senators útočníci Matt Frattin, Casey Bailey, Ryan Rupert a talentovaný obránce Cody Donaghey. Spolu s Michálkem se přesouvají do Toronta obránce Jared Cowen a útočníci Colin Greening a Tobias Lindberg. Ottawa navíc Maple Leafs přenechá výběr v druhém kole draftu v roce 2017.

Nejnovější přestupy v zámořské NHL sledujte ONLINE ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud