14. února 2016 • 10:10

Nejhorší domácí prohra sezony. Nikdo nebyl dobrý, bručí kouč Floridy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestizápasovou sérii utkání na domácím ledě odstartovali v pátek hráči Floridy, její počáteční průběh si ale určitě představovali jinak. Deset branek hned v prvních dvou duelech lehce pokazilo náladu v kabině. "Tým se trápí," uznal po prohře 0:5 s Nashvillem trenér Gerard Gallant, jehož mužstvo tíží stále se rozrůstající marodka. Proti Predators tým přišel o další dva hráče.



Absence Aleksandra Barkova je pro Panthers nepříjemná. Chybí individuálně jako ofenzivně výrazně nadaný jedinec, bez něj navíc hůř funguje i celý první útok s Jágrem a Huberdeauem. Ještě víc ale možná Florida postrádá zkušené a nesmlouvavé zadáky Willieho Mitchella s Erikem Gudbransonem. Stále ještě křehká vítězná aura týmu pak dostává zabrat.

Další dvojice navíc zápas s Predators nedohrála. Nejdříve kvůli úderu do hlavy odstoupil Quinton Howden, pak musel do šaten Brandon Pirri. To už se neobešlo bez emocí, domácí byli potrestáni za urážku sudího a trest vyfasoval i samotný kouč Gerard Gallant, který byl vykázán ze střídačky. "Viděli jste tu ránu do Howdenovy hlavy? Jestli tohle nebyl úder na hlavu, pak už nevím co jiného," zlobil se frustrovaný šéf domácí party.

Nashville jeho tým přehrál od začátku, v první třetině vstřelil dva góly a hrál s přehledem. Do brány nasadil náhradníka Cartera Huttona, který se v akci objevil teprve podeváté v sezoně a tomu stačilo 22 zákroků ke čtvrté nule v kariéře. "Člověk vždycky udělá všechno proto, aby pomohl týmu. Vím, jaká je moje role," říkal s klidem Hutton, který je za Pekkou Rinnem jednou z nejméně vytížených dvojek v NHL. Prostě pohodička. Přesně opačná nálada než v šatně domácího týmu.

VIDEO: Sestřih utkání Florida - Nashville

"Není to teď pro nás lehká situace. Dvakrát v řadě jsme prohráli a co si budeme povídat, byli jsme špatní. Vím, že je to těžké, navíc když se k tomu přidají zranění, ale musíme víc bojovat," řekl Gallant pro NHL.com.

Ten teď lepí sestavu jak to jen jde. V zadních řadách už pět utkání odehrál úplný nováček Brett Regner, premiéru v NHL si včera odbyl útočník John McFarland. Jestli tým bude povolávat další hráče z farmy se ještě neví, zatím není jasné, jak vážná byla zranění dvou ztracených hráčů ze sobotní bitvy.

"Je jedno, kdo je na ledě. Od první do čtvrté formace, my všichni se musíme sebrat a začít hrát lépe," burcoval po zápase útočník Jussi Jokinen, třetí nejproduktivnější hráč mužstva.

Dalším protivníkem bude v pondělí našlapaný Pittsburgh, symbolicky přesně v den, kdy bude Jaromír Jágr slavit své 44 narozeniny a nepůjde o lehkou bitvu. "Jsou teď opravdu dobří," varuje Gallant. Zvládne svým svěřencům do té doby napravit pocuchané sebevědomí?

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 2. • 01:00
Florida Panthers
Florida Panthers
0:5
ONLINE
14. února
01:00
Nashville Predators
Nashville Predators
Góly

Domácí:

Hosté: 06:18. Järnkrok, 08:24. Salomäki, 30:24. Neal, 47:59. Weber, 53:48. Järnkrok

Sestavy

Domácí: Luongo (Montoya) – Campbell, Petrovic, Kulikov, Ekblad, Kampfer, Regner – Huberdeau, Pirri, Jágr – Jokinen, Trocheck, Smith – Howden, Bjugstad, Shaw – Wilson, MacKenzie, McFarland. Trenér: Gerard Gallant.

Hosté: Hutton (Rinne) – Josi, Weber, Ellis, Ekholm, Jackman, Bitetto – Järnkrok, Johansen, Neal – Forsberg, Ribeiro, Smith – Wilson, Fisher, Arvidsson – Salomäki, Gaustad, Watson. Trenér: Peter Laviolette.

Rozhodčí

Wes McCauley, Chris Lee – Brian Murphy, Matt MacPherson

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

15 591 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud