23. července 2016 • 09:35

Dřina NEJ nováčka NHL: Panarin propadl thaiboxu a peníze neřeší

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do NHL vletěl jako neuhasínající kometa. Ruský útočník Artěmij Panarin uchvátil celé Chicago. Ve své první sezoně v nejlepší hokejové lize světa ofenzivními triky trápil obrany soupeřů a společně a Američanem Patrickem Kanem vytvořil nejúdernější duo v celé soutěži. Po skvělé sezoně, kterou zakončil ziskem Calder Trophy pro nejlepšího nováčka ligy se už poctivě připravuje na další ročník. Na svém Instagramu prozradil, že do svého tréninku zařazuje i prvky z bojových sportů.



Když se před více než rokem nadějný Rus v KHL vzdal jistoty, aby si splnil sen a zahrál si NHL, asi jen v koutku duše doufal, že bude od začátku tak úspěšný.  „Byl to skvělý rok, ohromně jsem si jej užil,“ pochvaloval si při přebírání trofeje pro nejlepšího nováčka ligy.

Jako nedraftovaný hráč si Panarin mezi nabídkami mohl vybírat a vážný zájem mělo nejméně deset týmů. Začátkem května nakonec kývl Blackhawks na dvouletou smlouvu, která mu zajišťuje 3,5 milionu dolaru ročně. Doma měl daleko větší příjem. Touha něco dokázat u něj ale zvítězila. „Peníze pro mě nehráli roli. Chtěl jsem dokázat, že na NHL mám. Potřeboval jsem nové výzvy,“ vzpomíná na rok staré rozhodnutí.

Teď má před sebou další! Však si vzpomeňte na jedince, kteří do NHL vlétli s velkou vervou a už ve druhé sezoně po nich nebylo vidu ani slechu? Tzv: Sophomore Jinx utrápil už pěkný zástup talentů. A přesně tomu chce jeden z nejlepších ruských hráčů současnosti předejít.

Čtyřiadvacetiletý útočník se v posledních letech pravidelně připravuje v ruském Petrohradu, kde strávil poslední dva roky před ochodem za oceán. Letos navíc do své přípravy zařadil prvky thaiboxu. „Chci být ještě lepší než v loňské sezoně, fyzicky odolnější,“ vysvětluje. 

Vítěz Gagarinova poháru z předloňské sezony se tak inspiroval u řady dalších hokejistů, kteří do své přípravy rádi zařazují prvky z bojových sportů. Jen tak namátkou: Bijec Edmontonu Milan Lucic se v mládí věnoval amatérskému boxu a nadále v přípravě na sezonu tráví hodně času mezi provazy. Další důrazný hráč Brandon Prust se každé léto připravuje s kanadským MMA zápasníkem a kamarádem Samem Stoutem. Hráči, již zapojují do přípravy bojové sporty je rok od roku víc a víc. Z českého prostředí je tím asi nejznámější centr reprezentace Vladimír Sobotka.

Ale zpět k Panarinovi. Ten na první pohled už kvůli své drobné postavě střet na ledě příliš nevyhledává. Mimo arény tomu je však zcela jinak. Mladý Rus ve volném čase tráví hodiny sledování zápasů MMA a kickboxu a prvky ze svého oblíbených sportů se snaží zařadit i do svého letního tréninkového plánu. 

Na první pohled mu to jde s hokejkou rozhodně líp. Přesto lze čekat, že mu nový prvek v přípravě v novém ročníku může pomoci.  

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud