22. října 2017 • 10:53

Pastrňák si pohrál s miliardářem, pak smutnil: Dostali jsme další lekci!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohled do zápisu o utkání nabídl v položce střelců Bostonu Bruins počtvrté v řadě jedno stejné jméno. David Pastrňák. Český supertalent jede, troufá si na odvážné akce a především je úžasně produktivní. Dvěma zásahy v noční přestřelce s Buffalem se zlepšil už na šest gólů v probíhající sezoně. Se Sabres si ale jeho tým dvakrát nepohlídal tříbrankový náskok a v domácí areně padl v prodloužení.



I proto Pastrňák v rozhovoru s novináři v útrobách TD Garden úsměvy oproti tradičnímu uvolněnému chování spíše šetřil. "Prostě jsme zklamaní, je to škoda," lamentoval 21letý forvard, který otevřel z dorážky skóre ve 14. minutě.

Ještě než se puk došoural za brankovou čáru, Pastrňák předvedl ve středním pásmu úžasnou otočku, kterou poslal na párek hvězdného soka Jacka Eichela, který se dohodl s Buffalem před startem sezony na prodloužení smlouvy o osm let. Senzační nový kontrakt vynese dvojce draftu z roku 2015 celkem 80 milionů dolarů (1.75 miliardy korun).

VIDEO: Podívejte se, jak se Pastrňák šikovně vyhnul Eichelovi

Neméně úžasnou a sebevědomou akci předvedl havířovský rodák i v noci ze čtvrtka na pátek v předcházejícím duelu proti Vancouveru, kdy pálil do černého po dechberoucím sólu přes celé hřiště.

Na přelomu první a druhé třetiny dalšími dvěma zásahy zvýšil na 3:0 Brad Marchand. Po snížení hostů vrátil Bostonu třígólový náskok ve 32. minutě znovu Pastrňák, střela z levého kruhu se odrazila od brusle Matta Tennysona do branky. Buffalo si však třemi góly vynutilo prodloužení, které rozhodl Ryan O'Reilly v čase 62:59.

Pastrňák na dva góly potřeboval čtyři střely, na šest gólů v letošní sezoně pak 23 pokusů. Střeleckou úspěšnost tak má 26.1%.

"Přestali jsme ve třetí třetině úplně hrát a rázem byli všude před námi. Připadalo mi, jako bychom se taky trochu začali bát, přicházeli jsme o puky a nemohli jsme se ani dostat k nim do pásma. Přitom první dvě třetiny jsme hráli dobře," posteskl si Pastrňák, s osmi body (6+2) v sedmi střetnutích je druhým nejproduktivnějším hráčem organizace. Lepší je jen jedenáctibodový Marchand.

"Už moc nevím, co dodat. Je to škoda, darovali jsme jim bod. Je to pro nás další lekce, máme se co učit," doplnil Pastrňák a měl zřejmě na mysli nevyrovnané výkony svého týmu. Bruins zatím ze sedmi utkání dokázali v nové sezoně zvítězit jen ve třech případech a naopak se nechali skalpovat dvakrát od Colorada (0:4, 3:6) a jednou od nováčka z Las Vegas (1:3).

Bruins jsou v tabulce Východní konference NHL aktuálně až na 12. místě.

"Jsme na začátku sezony, naše výkony jsou jak na horské dráze. Jednou nám zafunguje kompletní herní plán, podruhé skoro nic," stěžoval si v rozhovoru pro klubovou TV trenér Bruce Cassidy.

Dobrou zprávou pro Cassidyho může být návrat Davida Krejčího do sestavy, který by se po zranění měl brzy vrátit na led.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Bostonu s Buffalem

Brankář Buffala Robin Lehner právě inkasoval gól od Davida Pastrňáka
Brankář Buffala Robin Lehner právě inkasoval gól od Davida Pastrňáka

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud