19. prosince 2017 • 11:01

Král "áček" skončil s půstem. Zápas nám ukradl Quick, mrzelo Voráčka

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Organizace Philadelphie si v posledních týdnech libuje v extrému, po deseti porážkách přišla série šesti vítězství. Nic pro slabá srdce ve slabých povahách, díky bože za Jakuba Voráčka, zní z úst fanoušků Flyers. Konstanta letošní sezony se v noci proti Los Angeles (1:4) díky gólu vyhoupla už na třetí místo v kanadském bodování NHL (8+33). Více přihrávek nikdo v soutěži letos zatím nevyprodukoval.



Jenže dobrá osobní čísla překryla ve Wells Fargo Center v nočním utkání NHL žalostná produktivita. Flyers vypálili na Jonathana Quicka 37 střel, americkému brankáři proklouzl jediný. Bomba Jakuba Voráčka v přesilové hře z 19. minuty, kterou český forvard snížil na 1:2.

"Chytal výborně, nedal nám žádnou šanci dostat se do zápasu. Hra Kings na Quickovi roky stojí, je to výborný brankář, ukradl jim vítězství," vyzdvihl výkon první hvězdy zápasu Voráček.

VIDEO: Podívejte se na gól Jakuba Voráčka

"Výkon týmu, obzvláště u nás, se odvíjí od toho, jak zachytá brankář. A oba naši gólmani jsou fantastičtí celý rok," těšilo kouče Los Angeles Johna Stevense. Kromě Quicka úřaduje na královském hradu jménem branka Darcy Kuemper, který lapal v deseti zápasech. Quick už má 27 startů.

Fóra dvou branek zařídili hostujícím Kings obránce Alec Martinez a centr Trevor Lewis, Voráček pak skóroval po jedenácti zápasech postění se, předtím se naposledy prosadil 22. listopadu. Díky osmé trefě se kladenský odchovanec posunul na třetí místo kanadského bodování, s 33 asistencemi je nejlepším nahrávačem v soutěži.

Více bodů mají jen ze řetězu puštění Nikita Kučerov (23+23) a jeho parťák z Tampy Steven Stamkos (12+31).

"Byl to vyrovnaný zápas, ale oni nedělali chyby. Měli jsme pár slušných šancí, zejména ve druhé třetině, ale nevyužili jsme přesilovky, kvůli kterým jsme prohráli," lamentoval osmadvacetiletý útočník Voráček, jehož parta dovolila Kings sáhnout si na dva body po třech porážkách.

"Šancí vyhrát tento duel jsme měli mraky, měli jsme zvítězit, klidně v prodloužení, klidně v nájezdech, prostě jakkoliv. Nestalo se, přestože jsme soupeře přestříleli 37:25, jeden gól je opravdu špatná vizitka. Musíme se připravit na další utkání mnohem lépe," vyhlásil trenér Flyers Dave Hakstol.

Složit reparát budou jeho svěřenci moci za necelých 48 hodin, kdy opět doma přivítají chřadnoucího velikána jménem Detroit. Red Wings jsou toho času pátým nejhorším týmem celé ligy.

Sean Couturier byl u Voráčka prvním gratulantem
Sean Couturier byl u Voráčka prvním gratulantem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud