19. května 2018 • 21:56

Hossa kvůli kožní nemoci končí kariéru: S takovými léky nejde hrát

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský útočník Marián Hossa se už k hokeji nevrátí. Devětatřicetiletý křídelní hráč vynechal celou aktuální sezonu NHL kvůli kožní nemoci, a navzdory tomu, že má stále smlouvu s Chicagem, musel ukončit kariéru.



"Hokej už hrát nebudu. Mám s Chicagem platný kontrakt na další tři roky, ale zdraví mám jen jedno a to mi návrat neumožňuje. Uvidíme, jak to v klubu (se smlouvou) vymyslí," řekl Hossa slovenskému listu Nový Čas.

"Vedení NHL mě před začátkem sezony poslalo na kliniku v Minneapolisu za specialistou, který potvrdil, že je vyloučené, abych hrál dál při užívání takových léků. Nechci se vrátit do stavu, v jakém jsem byl v posledních sezonách," uvedl trojnásobný vítěz Stanley Cupu, jenž se hodlá vrátit domů na Slovensko.

V NHL Hossa odehrál za Ottawu, Atlantu, Pittsburgh, Detroit a Chicago 1309 zápasů, v nichž nasbíral 525 gólů a 609 asistencí. V 205 utkáních play off dal 52 branek a zaznamenal 97 přihrávek. Slovensko reprezentoval na osmi mistrovstvích světa a čtyřech olympijských hrách.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud