24. května 2018 • 07:35

Přece se dočkal! Pocity nedokážu popsat, zářil po postupu Ovečkin

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před sedmým zápasem finále Východní konference se nebál vystavit sám sebe pod tlak - nazval ho tím nejdůležitějším v kariéře. Alexandr Ovečkin k němu pak přistoupil jako ten pravý lídr a hned po 62 vteřinách hry na ledě Tampy Bay otevřel skóre. Washington následně zavřel vrata, nedovolil Lightning ani branku a poprvé od roku 1998 si zahraje o Stanley Cup. „Ani nedokážu popsat, co cítím. Jsem za kluky hrozně štastný," vykládal ještě na ledě.



Když Tampa Bay v sobotu vyhrála pátý zápas 3:2 a otočila sérii ve které prohrávala po úvodních dvou bitvách na domácím ledě, málokdo by tipoval, že se od pohledu duševně unavený soupeř dokáže takhle vzchopit. A už vůbec se nedalo čekat, že nejlépe střílející tým základní části vyjde dvakrát gólově naprázdno.

Ale stalo se, Lightning končí sezonu s gólovým půstem, který trval přesně 159 minut a 27 vteřin. V sedmém zápase likvidoval Braden Holtby šance jistým a neskutečně klidným způsobem. Poté, co Ovečkin rychle skóroval, se zdálo, že dostat puk do klece Capitals je prakticky nemožné. A když už zamířil za brankářova záda, pomohla tyčka. Třikrát.

Capitals navíc dokázali z minima vytěžit maximum. Ve druhé části hry Tampa tlačila a určovala tempo hry, tým z hlavního města byl na ledě jen do počtu. Jenže dvě šance Andre Burakovskyho znamenaly dva góly. Jeho první dva v letošní vyřazovací části. To byl direkt, na který hoši v modrých dresech nedokázali najít odpověď.

A tak už pár vteřin před koncem kamery hledaly kapitána na střídačce, který nečekal a mezi svými kumpány vesele křepčil. „Strašně se těším, až budeme doma před našimi fanoušky hrát finále, bude to úplně bláznivé," vykládal v prvním rozhovoru po závěrečné siréně.

Přitom play off pro Capitals nezačalo šťastně, hned první dva zápasy proti Columbusu na domácím ledě tým ztratil. Pak zase musel čelit noční můře jménem Pittsburgh, přesto je tým stále ve hře. Zdá se, že letos by to mohl být jeho rok.

„Každá série byla těžká a vždycky došlo na nějaké momenty, které pro nás nebyly snadné, ale dokázali jsme se držet systému a všechno překonat. Teď jsme čtyři výhry od Stanley Cupu a budeme o něj bojovat," pokračoval Ovečkin.

Jádro týmu trenéra Barryho Trotze je pohromadě celkem dlouho, ale ačkoliv je na papíře i na ledě silné, nikdy nedokázalo dostát předpokladům a dosáhnout na pořádný úspěch. Blízko je až teď.

„Na tuhle chvíli jsme čekali vážně dlouho," vykládal pro NHL.com švédský útočník Nicklas Bäckström, který je v klubu od roku 2007.

Klíčovým momentem byl nicméně rozhodně gól na 1:0. „Hned jsme se toho chytli a rázem byla síla na naší straně," vykládal Ovečkin, který vychválil do nebes hlavní hvězdu zápasu Bradena Holtbyho. Ten v základní části neudržel ani jedno čisté konto, ale teď zvládl dvě v řadě.

„Byl výjimečný a naprosto nezastavitelný," pokračoval ruský střelec. Stejnou formu muže s maskou si určitě bude přát i do finále.

VIDEO: Sestřih utkání Tampa Bay - Washington

Góly

Domácí:

Hosté: 01:02. Ovečkin, 28:59. Burakovsky, 36:31. Burakovsky, 56:17. Bäckström

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman (A), Strålman, McDonagh, Sergačjov, Coburn – Kučerov, Stamkos (C), Killorn – T. Johnson, B. Point, Palát – J. T. Miller, Cirelli, Gourde – Callahan (A), Paquette, Kunitz.

Hosté: Holtby (Grubauer) – Kempný, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Djoos – Ovečkin (C), Kuzněcov, T. Wilson – J. Vrána, Bäckström (A), Oshie – Burakovsky, Eller, Connolly – Stephenson, Beagle, Smith-Pelly.

Rozhodčí

McCauley, Sutherland – Amell, Murray

Stadion

Amalie Arena, Tampa

K finále Stanley Cupu chyběl Tampě jediný krůček
K finále Stanley Cupu chyběl Tampě jediný krůček

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud