8. června 2018 • 15:45

Trápení poraženého. Nejhorší pocit, co jsem zažil, věděl bek Vegas

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
ZIMÁK: Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Las Vegas napsali ve svém prvním ročníku v NHL neskutečný příběh. Pomalu neuplynul týden, aby Golden Knights nepřekonali některý z ligových rekordů a vše bylo zakončeno neuvěřitelným postupem až do finále Stanley Cupu. Ale když už je člověk takhle daleko, bez posledního kroku je možnost radovat se malá. „Dostat se až sem bylo skvělé, ale to víte, nestačí to," řekl po prohře 1:4 na zápasy s Washingtonem útočník James Neal.



Kdo sledoval živě první finále Stanley Cupu asi si musel párkrát pořádně promnout oči. Kdo ale už předtím pozoroval tažení Golden Knights vyřazovací částí nebyl až tak překvapen. Tým vedený respektovaným a oblíbeným trenérem Gerardem Gallantem hrál skvěle a v úvodním finále Capitals dokonale zaskočil.

Jenže ti dokázali najít recept na svého soka velice rychle a najednou byl právě ligový zelenáč v pořádných problémech. V žádném dalším utkání nenašel odpověď a prohrál poměrem 1:4 na zápasy. „Tohle je ten nejhorší pocit, co jsem kdy zažil. Skončit takhle blízko konečné výhře je hrozné," mrzelo po utkání lídra Deryka Engellanda.

A mrzet bude vyřazení asi ještě celkem dlouho. Obzvlášť při blízkém pohledu na čísla. Po prvním finále byla bilance Vegas v play off 13-3 a všechno vypadalo jasně. Jenže Golden Knights pak přestali dávat góly a naopak je začali dostávat. Ačkoliv Marc-Andre Fleury snad neměl slabou chvíli, tak on sám během čtyř prohrer inkasoval hned šestnáct branek.

VIDEO: Sestřih utkání Vegas - Washington

V šatně se ale každý snažil být aspoň trochu pozitivní a i přes prohru bylo důvodů mnoho. Jen si třeba představte, že by někdo před startem základní části vsadil nějakou příjemnou částku na to, že nový klub NHL bude ve finále Stanley Cupu. Teď by z něj asi byl multimilionář.

„Kdekdo si na začátku myslel, že hrát hokej ve Vegas bude prostě jen zábava a nic jiného," řekl pro NHL.com útočník David Perron, který si na svůj první gól v play off vyčkal až do úplně posledního zápasu.

„Je pravda, že ač se teď necítíme dobře, stát tady s touhle partou kluků je něco, na co jsem hrdý," řekl šestatřicetiletý Engelland.

I on byl jedním z hráčů, který ještě před rokem touhle dobou ani nebyl na soupisce Golden Knights. Žádná totiž zatím neexistovala. Když ji ale generální manažer George McPhee společně s koučem Gallantem vytvořili, hned začala konat zázraky. A dobro pro lid, který ho tehdy hodně potřeboval.

Město Las Vegas semkla tragická událost z října, kdy během střelby zemřelo 58 lidí. Hráči rychle začali rozdávat radost a bojovat za celé město. „Ještě nikdy jsem se necítil součástí celku tak moc, jako tady," řekl Jonathan Marchessault, který město nazval rodinou.

„Fanoušci tu byli neskuteční. Nikdo nechce skončit takhle, ale jedna věc je jasná - my se vrátíme!" dodal.

Góly

Domácí: 29:40. Schmidt, 32:56. Perron, 39:31. R. Smith

Hosté: 26:24. J. Vrána, 30:14. Ovečkin, 49:52. Smith-Pelly, 52:23. Eller

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt, McNabb, Engelland (A), Theodore, C. Miller, Sbisa (A) – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, Haula, Neal – Perron (A), Eakin, Tatar – Carrier, Bellemare, Nosek.

Hosté: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Orlov, Carlson, Kempný, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.

Rozhodčí

Joannette, McCauley – Murray, MacPherson

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18529 diváků

Barry Trotz získal Stanley Cup ve čtvrté sezoně ve Washingtonu
Barry Trotz získal Stanley Cup ve čtvrté sezoně ve Washingtonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud