14. října 2018 • 09:41

Hokej miluju, jásal Pastrňák po úžasné show. Boston oceňuje jeho proměnu

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Wow, wow!“ Výstižně reagoval před novináři brankář Bostonu Tuukka Rask na další dechberoucí představení Davida Pastrňáka. Při noční demolici Detroitu v TD Garden 8:2 český forvard nastřílel svůj druhý hattrick v NHL a jako třetí nejrychlejší hráč v historii organizace Bruins si mohl odškrtnout metu 100 gólů. Po utkání ze svého počinu v oblacích ale rozhodně nelétal.



Pastrňák se díky hattricku stal historicky třetím nejrychlejším hráčem v organizaci Bostonu Bruins, který na metu 100 gólů dosáhl. Tuto hranici skalpovali rychleji pouze legendy Barry Pederson (za 187 duelů) a Dit Clapper (247).

„Pasta“ je zároveň také třetím nejrychlejším Čechem v zámoří se stovkou přesných zářezů, svižněji si počínali jen Petr Klíma (za 231 zápasů) a Jaromír Jágr (za 245 střetnutí). Co na to říkal?

"Jsem moc šťastný. Šlo to opravdu velmi rychle a jsem za to rád. Jsem vděčný, že toho můžu být součástí, strašně si to užívám," řekl médiím po utkání havířovský rodák, který na 100 branek v NHL spotřeboval jen 259 zápasů.

NEJRYCHLEJŠÍ HRÁČI SE STO GÓLY V BOSTONU BRUINS
Barry Pederson (1983/84) - 100 branek ve 187 zápasech
Dit Clapper (1932/33) - 100 branek ve 247 zápasech
David Pastrňák (2018/2019) - 100 branek ve 259 zápasech
NEJRYCHLEJŠÍ ČEŠI SE STO GÓLY V NHL
Petr Klíma (1991/92) - 100 branek ve 231 zápasech
Jaromír Jágr (1995/96) - 100 branek ve 245 zápasech
David Pastrňák (2018/2019) - 100 branek ve 259 zápasech

"Na hattricky se nijak nesoustředím, prostě jdu na led a snažím se hrát ten nejlepší hokej. Snažím se zlepšovat každým tréninkem a každým odehraným zápasem. Hokej miluju a chci se jím bavit, opravdu mě nezajímá, zda dám jeden gól, nebo tři," dodal spokojený střelec, který první kariérní hattrick zaznamenal v březnu do sítě Caroliny. Potřeboval na něj jen sedm minut a 26 vteřin. Tři branky v jednom utkání se Pastrňákovi povedlo vsítit i Torontu v prvním kole play off. Tehdy k nim připojil i tři asistence.

VIDEO: Podívejte se na druhý Pastrňákův hattrick v kariéře v NHL

22letý český útočník se vyjádřil i k prvnímu svému gólu v utkání, kterým v poslední minutě první třetiny otevřel po úžasné individuální akci skóre. "Hráči Detroitu se o mě vůbec nestarali, při střídání bylo kolem středového kruhu hodně místa. Tak jsem našlápl a jel. Vždycky je dobré, když vstřelíte první gól v zápase, hlavně když hrajete doma."

Pastrňáka, který bodoval počtvrté v řadě a v této sérii nasbíral devět bodů za sedm branek a dvě nahrávky, pochválil po utkání i trenér Bostonu Bruce Cassidy.

"Stále se zlepšuje, jde nahoru. Je to opravdu výrazná proměna, zlepšují se i některé aspekty jeho hry. Snaží se být dobrým spoluhráčem pro ostatní a také týmovým lídrem. Konkrétně je stále lepší a lepší je i jeho střela, v minulé sezoně dal několik gólů po ráně z první, ale letos se v tomto ohledu ještě zlepšil. Jednomu z jeho gólů také předcházel skvělý blok, což ukazuje, že dělá progres i v defenzivě," ocenil Cassidy.

Spokojenost byla cítit z každého koučova slova. Bruins totiž uspěli ve čtvrtém duelu po sobě, od výprasku s Washingtonem 0:7 porazili postupně 4:0 Buffalo, 6:3 Ottawu, 4:1 Edmonton a naposledy 8:2 Red Wings. Naopak Detroit prohrál i páté utkání v sezoně.

"Opravdu je snad každý zápas lepší. Po jeho prvním gólu jsem si řekl jen WOW, to byla jízda. Nabral velkou rychlost a pak krásně zakončil, obránce tam trošku zamrzl a už ho nemohl stihnout, zbytek znáte. Pasta je nebezpečný, ať se nachází kdekoliv na ledě," připojil se ke chvále gólman Tuukka Rask.

A jak si v utkání Bostonu s Detroitem vedli další čeští hokejisté? Pastrňákův spoluhráč David Krejčí díky dvěma přihrávkám zaokrouhlil počet asistencí v kariéře na 400. Dvacetiletý bek Detroitu Filip Hronek se premiérové trefy dočkal zkraje třetí třetiny, kdy v početní výhodě vyslal na Tuukku Raska tvrdý projektil. Jinak se mu ale zápas příliš nevydařil, statistiku plus/minus si pohoršil o tři záporné body. Jeho parťák z obrany Libor Šulák si připsal dva minusové body.

Další utkání odehrají Bruins až ve středu 17. října proti Calgary.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Bostonu s Detroitem

David Pastrňák si góly rozložil do všech třetin.
David Pastrňák si góly rozložil do všech třetin.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud