4. února 2019 • 19:30

Nejsi připravený, nehraješ! Útočník byl na ledě 24 vteřin a kouč ho posadil

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

John Tortorella je mužem ze staré školy. Šedesátiletý trenér Columbusu je moc dobře známý tím, že se s ničím a s nikým nemaže. Je jedno, jestli jste svěřencem, který ho zklamal, nebo třeba novinářem, jenž ho vytočil. Pokud se dvojnásobnému nejlepšímu kouči NHL něco nelíbí, určitě vám to dá vědět. Tak jako útočníkovi Anthonymu Duclairovi minulý týden v prohraném zápase proti Winnipegu.



Tortorella není tím typem člověka, kterého by dobře snášely slabší povahy. Řídí se spíš stylem ´co na srdci, to na jazyku´, a je cítit, že u srdce ho občas pořádně píchá. Například ve čtvrtek to pocítil Duclair, kterému stačila jedna chyba a v zápase proti Jets dohrál.

Třiadvacetiletý útočník při svém prvním střídání nedokázal vyhozený kotouč prodloužit z pásma ven a domácí obratem otevřeli skóre. A přesně tahle maličkost znamenala pro kanadské levé křídlo konec v utkání. Zbytek ho strávil jenom na střídačce a jeho ice-time tak po zápase činil pouhých 24 vteřin.

„Dneska jsem se o tom ještě bavil na mítinku s celým týmem. Pokud někdo není připraven hrát, tak hrát prostě nebude," řekl rázně po zápase na Duclairovu adresu vítěz Stanley Cupu s Tampou Bay z roku 2004.

Pořádně ostrý byl šedesátiletý vůdce střídačky Blue Jackets i během dalších otázek. Svůj tým po těsné prohře 3:4 pochválil za poctivě odvedený výkon, to se ještě celkem rozpovídal, ale pak následovala série krátkých odpovědí. Bylo vidět, že se mu moc mluvit nechce.

Přitom Columbus po druhé třetině vedl 3:2, jenže po sérii herních nedorozumění rozhodl Winnipeg o vítězství pouhých 74 vteřin. „K tomuhle vám nic neřeknu," kroutil rázně hlavou a přidal takový výraz, že už se žádný z novinářů neodvážil otázku nakousnout znovu.

Pro Tortorellův tým to v tu chvíli byla čtvrtá porážka za sebou a těžko se horkokrevnému trenérovi divit, že vypěnil. Moc přívětivý navíc nebyl ani o dva dny dříve, když Blue Jackets na domácím ledě prohráli 4:5 s Buffalem.

„Byli jsme otřesní," postěžoval si, ale žurnalisty ještě zajímalo, jestli si trenér myslí, že to podobně vidí i hráči. „To doufám, jinak dostanou pořádně nakopáno," spustil.

Co bylo potřeba zlepšit? Prý naprosto všechno. Hlavně přestat hrát tak bezkrevně a pořádně se resetovat. No úplně to nevyšlo. Po Buffalu přišla zmiňovaná prohra s Winnipegem a v sobotu ještě se St.Louis.

Hráčům Blue Jackets se teď asi moc dobře na tréninky nechodí...

Seth Jones u mantinelu přimáčkl Adama Lowryho z Winnipegu
Seth Jones u mantinelu přimáčkl Adama Lowryho z Winnipegu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud