14. března 2019 • 11:11

Největší řežba sezony? Mladík se serval s veteránem, pak mu poděkoval

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milovníci ostrých hochů zbystřete! Ve středu byla v NHL k vidění jedna z nejlepších bitek sezony. Podle odborného serveru hockeyfights.com dokonce třetí nejlepší! Ostřílený mazák a tvrďák Milan Lucic z Edmonton Oilers přijal výzvu mladíka a nováčka Kurtise Gabriela z New Jersey a divákům v Rexall Place oba předvedli minutu a pět vteřin dlouhou výměnu. Za tu pak zelenáč nezapomněl poděkovat.



Každá bitka má svá pravidla, a v hokeji tomu není jinak. I když boxerské kratochvíle v NHL ustupují, pořád se v lize najdou hráči, kteří umí shodit rukavice a dál uctívají bitkařský kodex.

Třicetiletý Lucic působí v NHL už dvanáctou sezonu, vyhrál Stanley Cup, pětkrát dokázal pokořit padesátibodovou hranici a v dobách, když se ještě hrával silový hokej, byl jedním z nejobávanějších mužů soutěže. Oponenty drtil devastujícími hity a nebál se zajít i za hranu. Kdo ho naštval, ten to schytal. Pravidla nepravidla.

Na druhou stranu o pět let mladší nováček Gabriel do nejlepší ligy světa nakoukl teprve v ročníku 2015/16, a to jen na tři zápasy v barvách Minnesota Wild. Útočné kvality Lucice rozhodně nemá, ale má silácké ambice. Už tehdy se ve dvou ze tří zápasů porval.

VIDEO: Dlouhá rvačka Lucice s Gabrielem

Wild jeho služby ani v dalších sezonách moc nevyužívali, a tak pravé křídlo v červenci 2018 raději dobrovolně odešlo za dvoucestným kontraktem do New Jersey. Tam už Gabriel odehrál osmnáct utkání a zapsal dva góly a dvě nahrávky. A protože klub trápí zranění a do play off se letos nechystá, tak zelenáč na soupisce zůstává. Aby občas pobavil diváky.

Tím, že vyzval Lucice, si pomalu zařídil rváčskou maturitu. Pustit se do veterána s takovou pozicí totiž není jen tak. Forvard Oilers mohl klidně odmítnout, má na to právo. Žádný mladíček si na něm totiž nemusí dělat jméno. Ale ostřílený mazák se nedal pobízet a svolil.

Výsledkem byla bitka, po které se z ochozů ozývalo dunivé "Luuuuu" na počest Lucice. Oba dva ranaři si ale vedli stejně zdatně a bitka skončila hodně slušnou remízou.

Kamery pak ještě zachytily Gabriela na trestné lavici, kterak děkuje svému soupeři za šanci, kterou mu dal.

To je respekt v praxi.

Góly

Domácí: 09:37. Gagner, 14:22. Chiasson, 39:19. Benning

Hosté: 07:34. Agostino, 19:41. Zajac, 26:23. Severson, 32:49. Quenneville, 36:32. Rooney, 52:06. Coleman

Sestavy

Domácí: Koskinen (33. Stolarz) – Klefbom, A. Larsson (A), Nurse, K. Russell, Sekera, Benning – Draisaitl, McDavid (C), Kassian – Khaira, Nugent-Hopkins, Gagner – Rieder, Cave, Chiasson – Lucic (A), Brodziak, Currie.

Hosté: Schneider (Blackwood) – A. Greene (C), Severson, Butcher, C. Carrick, White, Santini – Coleman, Zajac (A), Noesen – Agostino, Rooney, Palmieri (A) – Quenneville, Pietila, Stafford – J. Anderson, M. McLeod, Gabriel.

Rozhodčí

Dwyer, L'Ecuyer – Cormier, MacPherson.

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

18 347 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud