Miroslav Horák
Premium
7. února 2020 • 18:05

Pasta vs. Ovečkin. Kdo je v čem lepší a proč? Komentují Vrbata a Ludvig

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne, tenhle drtivý útok nebude snadné odrazit. David Pastrňák přišel o žlutý dres vedoucího kanonýra NHL, když ho z něj vysvlékl despotický ranař Alexandr Ovečkin, jenž v novém roce spustil devastující palbu. Jen pro představu: v posledních 10 utkáních trefil cíl šestnáctkrát, vedl si o tři zásahy lépe než celý tým Detroitu... Kdo na konci zámořské sezony bude králem střelců?



Alexandr  Ovečkin  40, David  Pastrňák  38. A mezi nimi ještě torontský Auston Matthews, jenž se v noci na čtvrtek dvěma góly přiřítil zpět do hry. Dostihy o Maurice Richard Trophy se rozjely na plný kvalt, po týdnech českého panování dostaly nový rozměr. A může za to Ovečkinova show, mnoha experty nečekaná. „Pastoví bych nejlepšího střelce hrozně přál, ale upřímně, vidím to spíš na Ovieho," uvažuje nahlas Radim Vrbata, jeden z historicky nejschopnějších českých kanonýrů NHL.

V řadě nedávných prognóz se 34letému ostřelovači z Washingtonu určoval postupný pád. Když ročník 2016/17 uzavřel sbírkou 33 gólů, referovalo se o neslavném odcházení čarostřelce z absolutní špičky. Tomu napomáhaly i nelichotivé snímky, na nichž rodák z Moskvy horko těžko ukrýval kynoucí břich i šedivějící porost hlavy. Historek o pařmenovi Alexovi a jeho suitě kolovaly po scéně NHL mraky, leccos byla a je pravda, některé příběhy se vymkly kontrole. Ovšem rok na to zvedal nad hlavu Stanley Cup.

„Ovečkin v jistou dobu ztrácel respekt, k týmovému triumfu měl pořád dost daleko. V určitém bodu kariéry si řekl, že se musí změnit, začal hrát tvrdší hokej, víc do těla, strhával hráče kolem sebe. A stal se lídrem se vším všudy. Prošel transformací, kterou u něj málokdo čekal. Před deseti lety by tomu

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud