21. února 2020 • 08:57

Nejmenší hráč NHL řádil: hit na Voráčkova parťáka, pak bitka!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle chlapík každý den dokazuje, že na velikosti nezáleží. Chlípné myšlenky stranou, tady jde o výšku - centr Columbusu Nathan Gerbe hraje NHL, i když obrovitým protihráčům sahá většinou po ramena. I přes zjevnou nevýhodu se nebojí přitvrdit muziku, jak ukázal proti Philadelphii (3:4 v prodloužení)...



Blue Jackets v noci na pátek s Flyers padli a Gerbe se do gólových statistik nezapsal, přesto se po zápase hovoří hlavně o něm. Jen 163 cm vysoký centr se blýskl ostrým hitem, který poslal na zadek kapitána Flyers Clauda Girouxe. Parťáka Jakuba Voráčka, který nad Gerbem ční o 17 centimetrů, šel okamžitě pomstít zadák Travis Sanheim.

Nikdo by se asi nedivil, kdyby Gerbe proti výrazně většímu Sanheimovi stáhl krovky a doufal v zastání od většího spoluhráče. Jenže rozohněný centr se zachoval přesně naopak, shodil rukavice jako první a 191 centimetrů vysokého Sanheima složil na led jako zkušený řeckořímský zápasník.

„Bylo to jako bitka mezi mladším a starším bráchou,“ pobavil twitterový účet populárního hokejového podcastu Spittin' Chiclets.

Nejvtipnější detail na tom všem? Řádění nevysokého centra nakonec vyneslo Columbusu přesilovku! Gerbe totiž vyfasoval dvě minuty za hrubost, Sanheimovi k totožnému trestu přibyly ještě další dvě za krosček, kterým potyčku se soupeřem vyvolal.

Gerbe není v lize žádný nováček, kroutí už desátou sezonu, před Columbusem hrával za Carolinu a Buffalo. Za 421 zápasů nasbíral 147 bodů (62+85), teď se ještě profiluje jako brousek a bitkař. To, že i přes svoji výšku umí přitvrdit, dokázal i v Evropě, když v roce 2017 ve Švýcarsku vyzval na férovku francouzskou gólmanskou legendu Cristobala Hueta.

Třeba si příště dovolí na ještě větší sousto. Šarvátka s 206 centimetrů vysokým Zdenem Chárou, se kterým je zvěčněný na fotce, která před nedávnem bavila sociální sítě, by jistě byla přinejmenším zajímavá...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud