9. dubna 2020 • 13:02

Lafreniere bude jedničkou draftu, gólmany válcuje Bednář. Co další Češi?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karlovarský Jan Bednář je druhý v pořadí hokejových brankářů působících v Evropě ve finálním žebříčku před draftem NHL, který zveřejnil Centrální úřad pro skauting. Jedničkou mezi bruslaři ze zámoří a hlavním favoritem draftu je kanadský útočník Alexis Lafreniere z Rimouski.



Sedmnáctiletý Bednář, jenž prošel mládežnickými výběry reprezentace do 16, 17 i 18 let, nasbíral za poslední dvě extraligové sezony dohromady 28 startů. V tomto ročníku nastoupil také do 24 utkání v dresu prvoligového Sokolova. Výše než Bednář je pouze Rus Jaroslav Askarov. Vsetínský gólman Jakub Málek je ve stejném žebříčku desátý.

Mezi hráči do pole z Evropy zaujal z Čechů nejvíce obránce Michael Krutil ze Sparty, který je sedmadvacátý. O deset příček za ním figuruje mladoboleslavský obránce Karel Klikorka. Nejvýše je německý útočník Tim Stützle z Mannheimu.

V pořadí hráčů ze zámoří patří 28. místo Janu Myšákovi, útočníkovi Hamiltonu v OHL. Šestačtyřicátý je další útočník Jaromír Pytlík ze Sault Ste. Marie (OHL). Desátý mezi brankáři ze zámoří je Nick Malík, syn bývalého obránce NHL Marka Malíka.

Osmnáctiletý Lafreniere vedl tým Rimouski v sezoně QMJHL jako kapitán. V 52 zápasech nasbíral 112 bodů díky 35 gólům a 77 asistencím. Kanadě výrazně pomohl ke zlatu na mistrovství světa juniorů na přelomu roku v Ostravě a Třinci. Za pět utkání zaznamenal 10 bodů (4+6) a byl členem All Star týmu, nejlepším útočníkem i nejužitečnější hráčem turnaje.

Datum a podoba, v jaké se výběr talentů nakonec uskutečníne, zatím nejsou známé. Původně byl draft naplánován na 26. a 27. června do Montrealu. Kvůli pandemii koronaviru byl ale odložen na neurčito, stejně jako vyhlášení cen. Sezona NHL je přerušená již takřka měsíc od 12. března.

Dnešní vydání deníku Sport kupujte na iKiosek.cz ZDE>>>

Čtvrteční deník Sport Čtvrteční deník SportFoto Sport

Olomouc - Karlovy Vary: Mohlo být vyrovnáno! Olomouckého Káňu Bednář vychytal
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

 

Sparťanský útočník Lukáš Rousek se otáčí za kotoučem, z branky vše pozorně sleduje karlovarský brankář Jan Bednář
Sparťanský útočník Lukáš Rousek se otáčí za kotoučem, z branky vše pozorně sleduje karlovarský brankář Jan Bednář

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud