Jan Denemark
Premium
14. června 2020 • 16:10

Draisaitl s McDavidem vládnou! Dostanou se mezi NEJ dvojice NHL?

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celkem 207 bodů. Takové množství nashromáždili edmontonští Leon Draisaitl a Connor McDavid, vládci kanadského bodování. Je to poprvé od zkrácené sezony 2012/13, kdy dva spoluhráči ovládli tabulku produktivity. Tehdy se to povedlo Stevenu Stamkosovi a Martinu St. Louisovi z Tampy Bay. Vypadá to, že přichází doba dominance pušek z Oilers. Můžou se Leon s Connorem bok po boku zařadit mezi nejvýraznější dvojice v historii celé ligy? V zamčené části článku najdete i výběr osmi nejlepších ofenzivních dvojic v NHL.



„Věděli jsme o sobě poslepu!“ Tak zní nejčastější věta, kterou se hráči snaží popsat vzájemné výjimečné porozumění na ledové ploše. Občas tomu osud chce, že se v jedné kabině setkají dva hráči, jejichž charaktery si na ledě dovedou tak vyhovět, že společně trhají obrany na cáry. A s lehkostí beroucí dech. Ty gólové akce je potom radost sledovat.

„Já s Jarim Kurrim jsme spolu hráli vlastně instinktivně. Úžasně jsme se doplňovali. On znal mě a já jeho. V okamžiku, kdy jsem mu poslal přihrávku, byl vždy na správném místě. Jako by už dopředu cítil, že tam budu přihrávat,“ popisoval Wayne Gretzky v dokumentu Vysoko nade všemi vzájemné propojení s finským křídlem.

Jedna z nejlepších dvojic ligové historie je krásným příkladem toho, že není třeba ani znalost společného jazyka. V začátku spolupráce si Gretzky s parťákem moc nepokecali, protože Kurriho angličtina nebyla na podobném levelu jako jeho hokejový um.

Přesto na ledě zářili. V dresu Edmontonu získali v minulosti trofej pro nejproduktivnějšího hráče jen tři forvardi. Gretzky, McDavid a Draisaitl. Můžou současní tahouni soupeřit se souhrou velkého Waynea a střelce Kurriho?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud