Adam Lacek
25. února 2021 • 11:50

Zohornova show v AHL: premiérové góly a první hvězda. Příště hattrick!

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva góly, k tomu asistence = první hvězda večera. Radim Zohorna má za sebou průlomový večer v AHL. Český útočník pomohl Wilkes-Barre/Scranton k výhře 4:2 nad Hershey. „Každým zápasem se zlepšuju, budu lepší a lepší,“ pravil v pozápasovém rozhovoru, po němž se omlouval za angličtinu. Vysloužil si i pochvalu od trenéra a příště chce zaútočit na hattrick, který mu ve středu vzalo špatné zakončení do prázdné branky.



Prázdnou halou se rozeznělo hlasité zařvání. Tak blízko byl Radim Zohorna k dokonání hattricku! Patnáct sekund před koncem utkání proti Hershey ale minul prázdnou branku. „Nevím, možná jsem byl trochu nervózní,“ culil se po utkání pro citizensvoice.com.

„Nezáleží na tom, jestli dám dva nebo tři góly, vyhráli jsme. Hattrick se pokusím dát příště,“ zmínil sebevědomě. Třígólový večer by upoutal ještě větší pozornost a více pomohl ke splnění snu jménem NHL. Rodák z Havlíčkova Brodu má každopádně za sebou první hodně povedený večer, který by mu v blízké budoucnosti mohl přivát povolávací příkaz nahoru.

Zohorna začal povedenou show proti Hershey na konci první třetiny. Penguins prohrávali 0:1, když se vysoký forvard protáhl po pravém křídle až před brankáře Ilju Samsonova a i s pomocí protihráče zapsal první zámořskou trefu. Byl to důležitý gól, jelikož znamenal srovnání pouhých 12 vteřin před koncem třetiny.

Lahůdkovou trefu si bývalý hráč Komety či Mladé Boleslavi nechal na polovinu zápasu. V útočném pásmu si vyměnil puk s Anthonym Angellem a podobně jako při prvním gólu se natlačil až před brankáře. Tentokrát mu parádní akce vyšla se zasunutím kotouče až za beton Samsonova, na startu sezony konkurenta Vítka Vaněčka u prvního týmu Capitals. 3:2, vítězná branka!

Ve třetím dějství přidal ještě asistenci u gólu na konečných 4:2. „Kromě útočení, které přinesl, si myslím, že je opravdu dobrý i v defenzivě,“ chválil Zohornovy příspěvky na obou stranách kluziště trenér J. D. Forrest.

„Věnuje pozornost své hře. K jeho cti přidává i fakt, že si žádá o video. Snaží se přijít na to, co přesně pro něj funguje. Je tedy příjemné vidět, když mu začne všechno zapadat do sebe. Teď večer odvedl pěknou práci,“ dodal hlavní kouč Wilkes-Barre/Scranton na adresu českého útočníka.

Radim Zohorna v AHL

5 zápasů
5 bodů (2+3)
-2 v plus/minus
9 střel na branku
1 vítězný gól

Zdá se, že si Zohorna zvykl na zámořské poměry. V prvních čtyřech zápasech si připsal dvě asistence, po středečním zápase má v průměru bod na zápas. „Zpočátku jsem cítil, že je to jiný sport, protože v Evropě máme větší led. Teď si myslím, že už je to lepší,“ zmínil po tříbodovém večeru.

Dvacetinásobný český reprezentant v rozhovoru zároveň uvedl, že se mu dostalo velké pomoci od spoluhráčů. Ať co se týče hokeje, tak přizpůsobení se novému městu. A podle reakcí na Twitteru se omlouval i za ještě nedokonalou angličtinu.

Už na lednovém kempu Pittsburghu zaujal Zohorna téměř dvoumetrovou výškou. Postupně ukazuje i rychlost a obratnost na bruslích či šikovnost na puku. Teď dělá vše pro to, aby jeho největší stopou v NHL nezůstala „mamutí“ hláška Evana Rodriguese…

Pittsburgh Penguins Vše o klubu ZDE

Radim Zohorna si v pěti zápasech AHL připsal stejný počet bodů (2+3)
Radim Zohorna si v pěti zápasech AHL připsal stejný počet bodů (2+3)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud