15. června 2021 • 06:33

První semifinále pro Vegas. Golden Knights srazili Montreal 4:1

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vegas porazili v úvodním utkání semifinálové série play off NHL Montreal 4:1. Golden Knights vedli na začátku druhé části 2:0, když zvyšoval obránce Alec Martinez. Jeho gól byl nakonec i vítězný. Teprve pak se prosadili i Canadiens, jimž skončila sedmizápasová vítězná série. K úspěchu domácích přispěl gólem a nahrávkou další zadák Shea Theodore, dvě asistence zaznamenal útočník Reilly Smith.



Zápas se odehrál bez českého zastoupení. Útočníci Tomáš Nosek (Vegas) i Michael Frolík (Montreal) zůstali jen mezi náhradníky. Po velmi dobrém nástupu kanadského celku, kdy se několikrát vyznamenal strážce domácí branky Marc-Andre Fleury, na jehož kontě bylo po skončení zápasu 28 zákroků, otevřel před polovinou první třetiny skóre dobře mířenou ranou od modré čáry Theodore. Uspěl i díky tomu, že hostující gólman Carey Price měl zakrytý výhled. Hosté tak prohrávali poprvé od čtvrtého zápasu série 1. kola proti Torontu.

Právě Theodore pak připravil na začátku druhé dvacetiminutovky gól pro Martineze, když mu ideálně nahrál místo avizované střely. Po polovině zápasu sice snížil svým prvním gólem v play off kariéry v NHL mladý útočník Cole Caufield, jenže už o 53 sekund později se prosadil Mattias Janmark. Ve třetím dějství se pak zapsal mezi střelce ještě i třetí ze šesti obránců vítězného týmu Nick Holden. Hosté neodvrátili porážku ani více než čtyřminutovou hrou bez gólmana.

Druhý zápas série na čtyři vítězné duely, který se bude hrát opět v Las Vegas, je na programu v noci ze středy na čtvrtek.

Góly

Domácí: 09:15. Theodore, 22:18. Martinez, 32:58. Janmark, 50:06. Holden

Hosté: 32:05. Caufield

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (Lehner) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Holden – Mark Stone (C), Stephenson, Pacioretty – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, N. Roy, Janmark – Reaves, Kolesar, W. Carrier. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

Hosté: Price (Allen) – S. Weber (C), Chiarot, Kulak, Edmundson, E. Gustafsson, A. Romanov – Caufield, Suzuki, Toffoli – Gallagher (A), Danault, Lehkonen – J. Anderson, Kotkaniemi, Byron (A) – Perry, E. Staal, Armia. Hlavní trenér: Dominique Ducharme.

Rozhodčí

Francis Charron, Gord Dwyer. Čároví: Kiel Murchison, Scott Cherrey

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

17884 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud