26. srpna 2021 • 15:24

Rask vyhlíží návrat do Bostonu: Budu levný gólman, nehoním se za penězi

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už to vypadalo, že Boston po odchodu Davida Krejčího do Olomouce přijde o další novodobou ikonu. Gólman Tuukka Rask ale ještě končit nechce, vleklým zdravotním patáliím navzdory. K Vánocům by si rád nadělil patnáctou sezonu v dresu Bruins, za jakoukoli cenu.



Raskovi v létě doběhl osmiletý kontrakt, díky kterému vyinkasoval od Bruins 56 milionů dolarů. V červnu se místo jednání o nové smlouvě podrobil operaci kyčle a dostal naordinovaný půlroční klid.

Vypadalo to, že Boston bude sázet na jiná jména. Víc prostoru má dostat 22letý talent Jeremy Swayman, na pozici jedničky se počítá s Linusem Ullmarkem. 28letý Švéd měl nadstandardní čísla i v prachmizerném Buffalu, u výrazně ambicióznějšího klubu si tak vysloužil čtyřletou smlouvu na 20 milionů dolarů.

Rask, toho času volný hráč, ale nehodlá končit kariéru, ani se stěhovat jinam. „I když jsem byl ve Finsku, hrál jsem za jediný tým (Ilves). Měl jsem takové štěstí, že i v NHL jsem byl součástí jen jednoho celku. To je pro mě čest,“ řekl pro rádio WEEI 93.7 FM Boston. Jiný dres navlékl jen v sezoně 2012/13, když při výluce v NHL odchytal 17 zápasů v extralize za Plzeň.

„Už nemám důvod honit se za penězi a jít kvůli tomu někam jinam. Bruins a Boston, to je můj domov, vždycky jsem tu chtěl zůstat. Peníze nebudou problém. Už jsem se bavil s Donem Sweeneym (GM Bruins), budu pro ně levný gólman,“ potvrdil 34letý Fin.

Boston má podle specializovaného serveru CapFriendly po prodloužení smlouvy Taylora Halla a podpisech Tomáše Noska či Nicka Foligna jen něco málo přes milion dolarů k využití, než dosáhne platového stropu. „Levný gólman“ Rask tak dost možná kývne na smlouvu kolem ligového minima, které momentálně činí 750 tisíc dolarů na rok.

Na úplný start nové sezony, která začne 12. října, ještě na soupisce nebude. „Budu nachystaný kolem Vánoc. Doufám, že se tak za měsíc a půl vrátím na led. Od té chvíle budu postupovat, abych mohl v lednu naskočit,“ dodal.

Boston začne nový ročník s dvojicí Ullmark - Swayman. O místo v brance už se nebude rvát český zástupce Daniel Vladař, kterého Bruins na konci července vyměnili do Calgary za volbu ve třetím kole draftu 2022.

Gólman Bostonu Tuukka Rask se plánuje v lednu vrátit do akce
Gólman Bostonu Tuukka Rask se plánuje v lednu vrátit do akce

Boston Bruins Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud