16. listopadu 2021 • 06:25

Čeští nahrávači v NHL: Voráček předčil Hronka, k výhře přispěl i Palát

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Noční hokejový program NHL patřil jen dvěma zápasům, které ovládli hokejisté Columbusu a Tampy Bay. Blue Jackets pomohl český útočník Jakub Voráček k vítězství 5:3 nad Detroitem již svou 12. asistencí v sezoně, v dresu poražených Red Wings nahrával i obránce Filip Hronek. Lightnings porazili New York Islanders 4:1 i díky nahrávce Ondřeje Paláta.



V 25. minutě zápasu mezi Columbusem a Detroitem se do gólové kombinace Red Wings zapojil Hronek a devátým kanadským bodem v sezoně potvrdil pozici nejproduktivnějšího českého obránce. Detroit po trefě Michaela Rasmussena vedl těsně před polovinou zápasu 2:0 a měl nakročeno k páté výhře z posledních šesti zápasů.

Domácí Blue Jackets ale náskok Red Wings smazali a ve třetí třetině třemi góly výsledek otočili. V 56. minutě na sebe Voráček navázal dva obránce a s trochou štěstí přistrčil puk do jízdy Jegoru Činachovovi, který v samostatném úniku prvním gólem v NHL srovnal na 3:3. Voráček je s třinácti kanadskými body druhým nejproduktivnějším Čechem v soutěži. Vítěznou trefu Columbusu obstaral minutu a devatenáct sekund před koncem obránce Zach Werenski.

"Věříme si jako tým. Když prohráváme, tak nepanikaříme, ale hledáme způsob, jak vyhrát. Když se držíme našeho herního plánu, cestu k vítězství si najdeme," komentoval již šestý obrat Columbusu v sezoně střelec vítězné branky Werenski. "Na lavičce jsme uklidňovali hráče, že nemá smysl být frustrovaný, prohrávali jsme o dva góly, ale měli jsme před sebou ještě spoustu času,” řekl trenér Blue Jackets Brad Larsen.

Výborný vstup do NHL zažívá z pohledu osobních statistik detroitský mladík Lucas Raymond. Devatenáctiletý švédský útočník a čtvrtý hráč loňského draftu zaznamenal gól a asistenci a po 17 zápasech je s bilancí 7+10 nejproduktivnějším nováčkem v lize.

Také hokejisté Tampy Bay museli v souboji s NY Islanders dotahovat. Po chybě Victora Hedmana na útočné modré čáře poslal "Ostrovany" ve 3. minutě do vedení Mathew Barzal. Lightning otočili skóre ještě v první třetině a podíl na tom měl také Palát. Brankář Semjon Varlamov sice střelu českého útočníka z pravého kruhu zneškodnil, ale vyražený puk se dostal k Anthonymu Cirellimu a domácí se ujali vedení 2:1. Výhru Tampy pojistili ve třetí části Brayden Point a Steven Stamkos.

Lightning ve třech po sobě jdoucích zápasech narazili na soupeře z letošního Stanley Cupu. S Carolinou prohráli 1:2 v prodloužení, Floridu v nastavení přehráli 3:2 a Islanders zdolali 4:1. “Myslím, že každý z těch tří zápasů byl trochu jiný. Věděli jsme, že proti tak kvalitním týmům musíme hrát zodpovědně v obraně, a to se nám dnes dařilo. Jsme rádi, že ve vlastním pásmu dokážeme hrát účelně,” řekl obránce Ryan McDonagh.

Tampa v posledních zápasech ukazuje svou tvář z play off. Kvalitní výkony v defenzivě podpořené produktivitou v útočném pásmu přinesly Lightning již osm zápasů trvající bodovou sérii a posun na šesté místo v tabulce Východní konference. Islanders jsou až čtrnáctí.

Góly

Domácí: 33:07. Jenner, 34:55. A. Boqvist, 55:42. Činachov, 58:41. Werenski, 59:57. Texier

Hosté: 14:45. Dylan Larkin, 24:23. M. Rasmussen, 53:31. L. Raymond

Sestavy

Domácí: Merzlikins (Korpisalo) – Werenski (A), Bean, Gavrikov, Peeke, Bayreuther, A. Boqvist – Nyquist, Jenner (C), O. Bjorkstrand (A) – Činachov, Sillinger, J. Voráček – E. Robinson, Kuraly, Texier – Hofmann, Roslovic, Danforth.

Hosté: Greiss (Nedeljkovic) – DeKeyser (A), Seider, Leddy, Hronek, M. Staal (A), G. Lindström – Bertuzzi, Dylan Larkin (C), L. Raymond – Fabbri, P. Suter, Zadina – Naměstnikov, M. Rasmussen, Erne – Gagner, Veleno, Rowney.

Rozhodčí

Morton, St. Laurent – Fournier, Alphonso

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Góly

Domácí: 03:16. M. Joseph, 19:22. Cirelli, 53:28. B. Point, 55:30. Stamkos

Hosté: 02:53. Barzal

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Bogosian, McDonagh (A), C. Foote, Sergačjov – Cirelli, B. Point, Palát – M. Joseph, Stamkos (C), Killorn – Perry, Bellemare, Maroon – Raddysh, Colton, Katchouk.

Hosté: Varlamov (I. Sorokin) – Mayfield, Pelech, Pulock, Chára, Greene, Aho – Parise, Barzal, A. Lee (C) – Palmieri, Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Bailey (A) – Clutterbuck (A), Bellows, M. Martin.

Rozhodčí

Rehman, Rank – Hunt, Toomey

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud