21. května 2022 • 08:00

SESTŘIHY: Bitva o Albertu srovnána. Carolina slaví druhou výhru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Caroliny porazili ve druhém utkání druhého kola play off NHL na svém ledě New York Rangers 2:0 a stejným poměrem vedou i v sérii. Edmonton otočil v Calgary z 1:3 na konečných 5:3 a vyrovnal stav zápasů na 1:1. V obou utkáních padl vítězný gól v oslabení.



Na první gól se čekalo v Carolině do 36. minuty, když se domácí dostali v oslabení do přečíslení dva na jednoho a po přihrávce Sebastiana Aha střílel do odkryté branky Brendan Smith. Výhru zpečetil Aho dvě sekundy před koncem při hře Rangers bez gólmana. Hurricanes v předchozím utkání udolali soupeře 2:1 v prodloužení a v letošním play off vyhráli doma všech šest zápasů.

Hlavním hrdinou byl vyhlášen gólman Antti Raanta, který kryl 21 střel a poprvé v kariéře vychytal ve vyřazovací části NHL nulu. Spolehlivý výkon podal i jeho protějšek Igor Šesťorkin, který zastavil 21 střel včetně jednoho pokusu Martina Nečase. Jednou vypálil na straně poražených Filip Chytil, jenž minule skóroval a je zatím jediným úspěšným střelcem Rangers v sérii.

Calgary vedlo už v sedmé minutě 2:0. Skóre otevřel Michael Stone a druhý gól přidal z dorážky Brett Ritchie. Edmonton snížil trefou Duncana Keitha, ale domácí útočník Tyler Toffoli využil ve 23. minutě přesilovku a vrátil týmu dvoubrankový náskok.

Oilers ještě ve druhé třetině vyrovnali. Nejdříve sice neplatil gól Leona Draisaitla kvůli nedovolenému bránění brankáři Jacobu Markströmovi, ale za necelou minutu prokázal Connor McDavid šikovné ruce a snížil. Na něj navázal využitou přesilovou hrou Evan Bouchard. Obrat dokonali ze sólových úniků Zach Hyman, který se prosadil v čase 50:14 v oslabení, a v 53. minutě Draisaitl.

Góly

Domácí: 35:54. Br. Smith, 59:58. Aho

Hosté:

Sestavy

Domácí: Raanta (Kočetkov) – DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Br. Smith – Teräväinen, Aho (A), Jarvis – Nečas, Trocheck, Svečnikov – Fast, Staal (C), Niederreiter – Lorentz, Kotkaniemi, Domi.

Hosté: Šesťorkin (Georgijev) – Fox, R. Lindgren, Trouba (A), Miller, Schneider, Braun – Vatrano, Zibanejad, Kreider (A) – Copp, Strome, Panarin (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – Reaves, Rooney, Motte.

Rozhodčí

Kelly Sutherland, Jon Mclsaac. Čároví: Jonny Murray, Ryan Gibbons

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

19332 diváků

Góly

Domácí: 03:02. Stone, 06:02. Ritchie, 22:04. Toffoli

Hosté: 13:38. Keith, 23:05. McDavid, 35:03. Bouchard, 50:14. Hyman, 52:36. Draisaitl

Sestavy

Domácí: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Stone, Kylington, Gudbranson, Zadorov – Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau (A) – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – Toffoli, Järnkrok, Dubé – Ritchie, Lewis, Lucic.

Hosté: Mi. Smith (Koskinen) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Keith, Barrie, Kulak – Yamamoto, McDavid (C), Draisaitl – Hyman, McLeod, Kane – Ryan, Nugent-Hopkins (A), Archibald – Puljujärvi, Kassian, Foegele.

Rozhodčí

Lee, Kozari – Kovachik, Berg

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud