Premium
7. července 2022 • 10:45

ANALÝZA: Paláta trenéři milují, zlepšuje hvězdy. Kolik by si zasloužil?

Autor: Adam Papoušek, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od 13. července smí v NHL podepisovat smlouvy volní hráči. Teoreticky sem má našlápnuto i Ondřej Palát (31 let), poprvé v kariéře si může užívat prohrabování nabídek od ostatních klubů. Celou kariéru totiž zasvětil organizaci Tampa Bay Lightning, která má právě čas se s ním ještě do 13. července domluvit. Palát je už léta považován za jednoho z nejpodceňovanějších hráčů v NHL, my vám ukážeme, proč má smysl mu nachystat velkou smlouvu. Zlepší vaše hvězdy!



Prvotním pohledem na Palátovy hlavní statistiky bychom mohli pomyslet na to, že individuálně prožil český útočník své nejlepší roky mezi roky 2013 až 2015. Není tomu ale úplně tak.

Jenom loni se podařilo Palátovi nasbírat 46 bodů v pouhých 55 zápasech. Při přepočtu na 82 utkání to činí 68 bodů, což by byl nejlepší individuální výkon v kariéře. Nemluvě o tom, že právě letos pak odchovanec Frýdku-Místku předváděl své nejlepší výkony ve vyřazovací části, kde ve 23 zápasech zapsal hned 21 bodů za 11 branek a 10 asistencí.

Co ale činí Paláta extrémně zajímavým, nedoceněným hráčem, je jeho všestrannost. Za mořem to nazývají tzv. ‚two-way player‘. A právě v této kategorii se řadí Ondřej Palát už roky mezi nejlepší křídla.

Od nejlepších hráčů světa trenéři očekávají, že budou své spoluhráče na ledě dělat ještě lepšími. Věřte, nebo nevěřte, ale ne každý elitní hráč toto dokáže, byť na svém kontě může mít zapsaných i 100 bodů za sezonu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud